1898 infectări, 150 de baze atinse. Pentagonul dă asigurări dar nu-i râsul lui

1898 infectări, 150 de baze atinse. Pentagonul dă asigurări dar nu-i râsul lui

Armata americană este atinsă de virusul SARS-CoV-2 dar șeful de stat-major american a ținut să dea asigurări: chiar dacă un portavion nuclear este imobilizat în Pacific, armata va răspunde la orice atac.

„Suntem pregătiți, indiferent de amenințare”, a declarat generalul Mark Milley în cadrul unei teleconferințe destinate forțelor americane. „Sper că nimeni din lume nu crede că capacitățile armatei americane sunt afectate. Nu este cazul”.

Pentagonul oferă informații zilnic, de la începutul pandemiei Covid-19, numărul de cazuri pozitive la SARS-CoV-2, spitalizările și decesele din rândul armatei, inclusiv printre angajații civili și familiile militarilor.

Însă a încetat să mai precizeze unde au fost detectate exact cazurile de infectare, invocând „securitatea soldaților”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Joi, spre nemulțumirea Pentagonului, Newsweek a publicat o hartă cu bazele militare atinse de coronavirus: nu mai puțin de 150, în 41 de state americane.

Expertul în armament nuclear Hans Kristensen, de la Federation of American Scientists, a remarcat că toate bazele nucleare americane sunt afectate, mai puțin una.

Potrivit cifrelor Pentagonului, 1898 de cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 au fost identificate, joi dimineața, în cadrul forțelor armate ale SUA, din care 597 în cadrul US Navy, cea mai afectată.

64 de soldați au fost spitalizați iar unul a decedat.

416 din cazurile înregistrate în cadrul US Navy provin de pe portavionul nuclear USS Theodore Roosevelt. Nava și-a întrerupt misiunea și este imobilizată la cheu pe insula Guam (Pacific), unde majoritatea echipajului a fost evacuat.

Un marinar de pe portavion a fost spitalizat după ce a fost găsit fără cunoștință de un camarad, a indicat joi numărul doi al statului-major, generalul John Hyten.