15 lei taxă la 50 de lei scoşi de la BANCOMAT. Cele mai mari COMISIOANE luate de bănci

15 lei taxă la 50 de lei scoşi de la BANCOMAT. Cele mai mari COMISIOANE luate de bănci

Atenţie la costurile pentru retragerile de la bancomatele altor bănci. BCR şi BRD îşi dispută locurile pentru cele mai mari comisioane percepute pentru retragerile de numerar de la bancomatele altor bănci. Următoarea clasată în topul băncilor scumpe este Unicredit, scrie Economica.net.

Anul trecut băncile comerciale s-au întrecut în a acorda comisioane zero aferente cardurilor de debit dacă respectivii clienţi îşi rulează veniturile prin banca respectivă. Totuşi, comisioanele de retragere de numerar de la bancomatele altor bănci au costuri care se dovedesc uneori disproporţionat de mari în comparaţie cu sumele retrase. Astfel te poţi trezi cu surpriza că plăteşti 15 lei pentru o retragere de 50 de lei. Aceeaşi sumă o plăteşti şi dacă retragi 200 de lei sau 1.000 de lei. Asta deoarece banca, BCR în acest caz, îţi stipulează clar că pentru retragerile de numerar de la bancomatele altor bănci decât BCR, comisionul este de 1% din sumă, dar minimum 15 lei.

La celelalte bănci, pentru retrageri de 200 de lei comisioanele sunt în general de 3,5 sau 4,5 lei. Se diferenţiază ING Bank care are comision de 5 lei pentru orice retragere, indiferent de mărimea sumei, şi Unicredit care are comision de retragere de 1% din sumă, dar minimum 5 lei şi BRD, care este şi mai scumpă.

BRD are comisionul de retragere de la alte bancomate decât cele ale băncii de 1% din sumă plus cinci lei (7 lei este comisionul plătit opentru o retragere de 200 de lei la un card de debit BRD utilizat în altă reţea bancară). La sume mari, comisionul BRD reuşeşte să fie chiar mai mare decât cel al BCR: la o sumă de 1.000 de lei retrasă de pe un card BCR plăteşti 15 lei, în timp ce la un card de debit emis de BRD plăteşti 17 lei, iar la unui emis de Unicredit 12,5 lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Citiţi mai multe pe Economica.net.