Evenimentul Zilei > Politica > USD l-a salvat pe Cosma jr. de arestare şi a protejat Amnistia
USD l-a salvat pe Cosma jr. de arestare şi a protejat Amnistia

USD l-a salvat pe Cosma jr. de arestare şi a protejat Amnistia

Majoritatea USD continuă jocul împotriva PNL în Parlament. PSD, PC şi UNPR au blocat Legea amnistiei la Comisia juridică şi l-au salvat pe deputatul Vlad Cosma (PSD) de arestarea preventivă.

Liderul PNL Crin Antonescu a propus, ieri dimineaţă, ca proiectul de lege privind amnistierea şi graţierea să fie reintrodus pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, pentru a fi respins. Liberalii au propus în Comisia juridică introducerea pe ordinea de zi a proiectului, dar s-au trezit refuzaţi de pesedişti. Proaspăt înscris în PSD, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc a afirmat, că amnistierea şi graţierea pot fi, "în principiu" o soluţie dacă au suport popular.
"A fost votată solicitarea privind suplimentarea ordinii de zi, iar apoi colegii de la PSD au spus că s-a votat în necunoştinţă de cauză, că nu au mandat de la conducerea partidului, au cerut reluarea votului şi s-a amânat proiectul", a declarat deputatul PNL, Alina Gorghiu pentru EVZ.
Vot în comisie şi plen
De asemenea, deputaţii jurişti au respins cererea Ministerului Justiţiei de ridicare a imunităţii deputatului Vlad Cosma, cu 14 voturi "împotrivă", şapte "pentru" şi două abţineri şi trei voturi anulate. Liberalii au fost singurii care au votat la vedere, pentru încuviinţarea arestării, aşa cum recomandase Antonescu.
Istoria s-a repetat şi în plen. PNL, PDL şi PMP au considerat că justiţia trebuie să-şi facă datoria. PNL a votat cu bilele la vedere, iar la USD mobilizarea a fost exemplară, în sală fiind prezenţi şi Victor Ponta, dar şi Daniel Constantin şi Mircea Duşa. Cererea de arestare a primit doar 105 voturi "pentru" şi 222 împotrivă.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: