Atât ca premier, cât şi ca preşedinte al PSD, Victor Ponta este de părere că nu este cazul să facă o remaniere şi spune că, dacă va avea loc una, nu miniştrii PSD vor fi schimbaţi. "Eu nu intenţionez aşa ceva, dacă mă întrebaţi ca prim-ministru. Dacă mă întrebaţi ca lider al PSD, de la PSD – nu", a răspuns Ponta conform mediafax.ro, după ce preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat că nu exclude acest lucru.
Ponta a transmis PNL că persoana pe care o vor propune liberalii la Interne trebuie agreată şi de el. "Conducerea PNL va face o propunere, dar, evident, o să discutăm, pentru că este un minister foarte important. Am discutat cu Antonescu să avem săptămâna viitoare şi o discuţie, conform protocolului de funcţionare a USL, însă decizia aparţine conducerii PNL", a precizate Ponta.
O controversă între premier şi preşedintele PNL a avut loc şi în vara anului trecut, când Ponta a avut obiecţii la numirea lui Ovidiu Silaghi la Transporturi. Faptul că premierul a simţit nevoia să sublinieze în faţa camerelor de televiziune că are un drept de veto la numirea unui ministru este un nou avertisment pentru Antonescu, dar nu numai atât. Internele sunt importante în organizarea alegerilor, inclusiv pentru că se ocupă de actualizarea listelor electorale şi asigură paza urnelor.
Fostul ministru, Stroe, era agreat de Ponta şi se număra printre liberalii favorabili unei colaborări mai strânse cu PSD. Un nou ministru, apropiat de Antonescu, ar îngrijora PSD, mai ales că cele două partide, cel mai probabil, vor candida separat la europarlamentare.
În apărarea structurilor MI
Tot pentru a-şi atrage bunăvoinţa structurilor Ministerului de Interne, Ponta a reluat, ieri, ideea că vina pentru accidentul din Apuseni este oriunde, dar nu la Interne. Principalii suspecţi au fost Romatsa, unde premierul a anunţat că şi-a trimis Corpul de Control, şi STS. "O să vă apăr cu toate forţele şi împotriva oricui va veni să generalizeze lucruri care nu au funcţionat. Chiar dacă vorbim de accidentul de luni, vina nu aparţine structurilor Ministerului de Interne, ci altor structuri şi instituţii ale statului, care şi-au şi asumat această vină’" a spus premierul, calificând Internele drept "coloana vertebrală a statului român". În schimb, Ponta a continuat să blameze STS, serviciu subordonat preşedintelui Băsescu, şi a anunţat că a strâns semnături pentru convocarea CSAT în scopul discutării problemei.
Antonescu declară război în 2014
Într-un discurs ţinut la Iaşi, în faţa liderilor liberali, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a folosit un limbaj de războinic, spunând că partidul este angrenat într-o "bătălie", iar regulile sunt cele dintr-un "război". "Suntem destul de puternici pentru a da şi a câştiga aceste bătălii", a spus Antonescu. Potrivit conducătorului PNL, 2014 este un an esenţial pentru formaţiunea pe care o conduce. "În acest an se joacă mize mari, ştim că pentru PNL, cu deosebire 2014, e un an politic esenţial", a declarat Crin Antonescu. El a precizat că nu se referă doar la rezultatul celor două alegeri, europarlamentare şi prezidenţiale, ci la "bătălii" mult mai importante, prima fiind "bătălia guvernării".

Te-ar putea interesa și: