Turcan: „Măsurile de creştere a cheltuielilor bugetare au creat o presiune uriaşă pe mediul economic!”

Turcan: „Măsurile de creştere a cheltuielilor bugetare au creat o presiune uriaşă pe mediul economic!”

Preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că în momentul de faţă s-a creat o presiune uriaşă pe mediul economic prin seria de măsuri de creştere a cheltuielilor bugetare luate de actualul guvern, iar liberalii vin în sprijinul investitorilor prin pachetul legislativ referitor la reducerea impozitării.

"Există un blocaj din partea celor care investesc în România, de a da salarii mai mari fără să facă concedieri. Orice investitor poate spune că prin creşterea salariului minim, benefică pentru sectorul bugetar şi pentru o parte din populaţie, conduce, fără soluţii privind creşterea productivităţii, la pierderea locurilor de muncă", a afirmat Raluca Turcan.

Ea a adăugat că PNL a depus în Parlament o serie de măsuri menite să diminueze efectele "acestei poveri şi investitorii să se simtă ajutaţi de PNL".

"Aceste măsuri sunt reducerea CAS la angajaţi şi angajatori, reducerea impozitului pe profit de la 19 la 10 la sută, reducerea impozitului pe venit, de la 16 la 10 la sută. Sunt măsuri pe care mediul economic le aşteaptă şi pe care PNL le oferă ca alternativă actualei guvernări", a mai afirmat Raluca Turcan, potrivit Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

Liberalii au depus la Parlament, pe 1 martie, un proiect legislativ care stipulează reducerea cotei de contribuţii de asigurări sociale la 32,25%, a cotelor de impozitare a venitului şi profitului la 10% şi transferul plăţii asigurării de şomaj către angajat.

"PNL a depus astăzi o iniţiativă legislativă de modificare a Codului fiscal, o iniţiativă legislativă predictibilă, care să încurajeze întreprinzătorii să investească în România, să crească salariile, dar să nu piardă locurile de muncă. Această iniţiativă constă în următoarele măsuri: reducerea cotei de contribuţii de asigurări sociale datorate de angajat şi angajator de la 39,25% la 32,25%, reducerea cotei de impozitare a venitului de la 16% la 10%, reducerea cotei de impozitare a profitului de la 16% la 10%, transferul plăţii asigurării de şomaj în totalitate către angajat şi reducerea cotei de contribuţii pentru concedii şi indemnizaţii", a declarat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă ţinută la Parlament pe 1 martie.

Ea a mai susţinut că prin această iniţiativă bugetul statului ar creşte cu 8 miliarde de lei.