Senatul a început procedurile de înlocuire a lui Mîrzac de la ASF

Senatul a început procedurile de înlocuire a lui Mîrzac de la ASF

Biroul Permanent al Senatului a început procedurile de înlocuire a unui membru neexecutiv al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), respectiv a lui Marian Mîrzac, în condiţiile în care acesta este arestat preventiv, a anunţat vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu (foto).

"Am început procedurile de astăzi în legătură cu înlocuirea unui membru neexecutiv al Autorităţii de Supraveghere Financiară, domnul Marian Mîrzac, pentru că e decăzut din calităţi ca urmare a faptului că este arestat şi în termen de 30 de zile comisia trebuie să aprobe un nou membru", a precizat Dumitrescu, citat de Agerpres.

Marian Mîrzac, membru neexecutiv în Consiliul de conducere al ASF, este cercetat în stare de arest preventiv în dosarul ASF-Carpatica. Alături de el este anchetat şi omul de afaceri Ilie Carabulea, de asemenea în arest preventiv. Un alt inculpat, Radu Mustăţea, a primit interdicţia de a părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile.

DNA a început urmărirea penală faţă de Marian Mîrzac, membru neexecutiv al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, pentru infracţiunile de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, două infracţiuni de luare de mită, din care una în formă continuată, trafic de influenţă, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor publice şi instigarea la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Ne puteți urmări și pe Google News

În conformitate cu legea în domeniu, "în cazul imposibilităţii definitive de exercitare a mandatului de către unul dintre membrii Consiliului, precum şi în cazul demisiei unui membru, la sesizarea ASF, comisiile parlamentare propun Parlamentului, în termen de 30 de zile, numirea altei persoane". CITIȚI ȘI: