PUNCTAJ PNL: Nu putem să fim de acord cu o creștere a numărului de portofolii din Guvernul României

PUNCTAJ PNL: Nu putem să fim de acord cu o creștere a numărului de portofolii din Guvernul României

Așa cum avertiza și comunicatul de presă transmis ieri de liberali, într-un punctaj transmis azi comunicatorilor PNL, liberalii nu cedează în chestiunea instalării unui nou vicepremier în Guvern.

“PNL speră ca împreună cu partenerii din USL să se ajungă la un acord. Nu negociem drepturile și responsabilitățile pe care PNL le are ca partid de guvernământ. Încă de la formarea USL, Partidul Național Liberal și-a respectat angajamentele luate în fața partenerilor și sperăm ca și aceștia să și le respecte. Nu putem, însă, să fim de acord cu o creștere a numărului de portofolii din Guvernul României. Cele patru partide din USL sunt reprezentate în mod echitabil în acest moment în cadrul Executivului, nefiind nevoie de o modificare”, se arata in mesajele de azi ale PNL, redate de stiripesurse.ro

Liberalii sunt instruiți să spună că PNL nu vrea să iasă de la guvernare.

“Dorim să se ajungă la o soluție în cadrul USL cât mai curând pentru ca Guvernul să își continue activitatea. Ne așteaptă un an 2014 foarte important, iar aceste disensiuni nu sunt decât obstacole în atingerea obiectivelor noastre.PNL nu dorește sub nicio formă blocarea activității Guvernului. PNL a propus un calendar al negocierilor pentru rezolvarea situației din cadrul Guvernului, astfel încât luni să avem o soluție finală. Posturile vacante din Guvern nu blochează sub nicio formă activitatea Executivului. Acolo unde era nevoie de un interimar, la Ministerul de Interne, a fost numit o nouă persoană.  PNL nu vrea ieșirea de la Guvernare așa cum s-a încercat să se inducă în opinia publica”, se arata în punctajul PNL.

Ne puteți urmări și pe Google News