Editura Evenimentul si Capital

Președintele Klaus Iohannis va participa la discuțiile CONSILIULUI EUROPEAN. Cu ce mandat va merge la BRUXELLES

Klau Iohannis intalnire la Bruxelles Brexit
Autor: | | 8 Comentarii | 287 Vizualizari

Președintele României, Klaus Iohannis, va reprezenta țara noastră la reuniunea de la Bruxelles a Consiliului European. Președintele va participa la discuții despre diferite teme cu liderii europeni, precum Brexitul sau problema migrației din Europa.

Între 28 și 29 iunie, la Bruxelles se va reuni Consiliul European, iar țara noastră va fi reprezentată de Klaus Iohannis. În această privință, administrația prezidențială a emis un comunicat de presă prin care prezintă punctele de vedere pe care Klaus Iohannis le va susține la Bruxelles.

Despre Brexit, în acest comunicat de arată că „șeful statului va sublinia că România va apăra cu fermitate menţinerea egalităţii de drepturi între toţi cetăţenii Uniunii, inclusiv în ceea ce priveşte drepturile românilor care locuiesc şi lucrează în Marea Britanie.”

În privința migrației din Europa, „preşedintele Iohannis va saluta accentul pus pe dimensiunea externă a migraţiei, o abordare pe care România a susţinut-o încă de la început pentru tratarea cauzelor profunde ale migraţiei şi va pleda pentru continuarea implementării Acordului dintre Uniunea Europeană şi Turcia”

Iată comunicatul de presă, integral:

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va participa, în perioada 28 - 29 iunie a.c., la reuniunea Consiliului European care se va desfăşura la Bruxelles.

Principalul subiect de pe agenda Consiliului European va viza discutarea rezultatelor referendumului din Marea Britanie din 23 iunie a.c.

În acest context, Preşedintele României va transmite un mesaj clar privind necesitatea unităţii şi solidarităţii Uniunii Europene, precum şi convingerea că numai printr-o acţiune comună şi în spiritul valorilor europene, Uniunea va putea depăşi şi răspunde cel mai bine provocărilor actuale.

În acelaşi timp, şeful statului va sublinia că România va rămâne ataşată proiectului european şi deplin angajată în ceea ce priveşte consolidarea şi adâncirea acestuia pe mai departe.

Preşedintele României se va pronunţa pentru necesitatea regândirii proiectului european. Astfel, va sublinia că recâştigarea încrederii populaţiei în viabilitatea Uniunii Europene este absolut esenţială, precum şi contracararea oricăror curente naţionaliste, extremiste, anti-europene, pentru a evita repetarea unui astfel de proces şi în cazul altor state membre ale Uniunii.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate