Poştaşii vor capul directorului CNPR. Pentru asta ameninţă cu greva foamei.

Poştaşii vor capul directorului CNPR. Pentru asta ameninţă cu greva 
foamei.

Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) acuză conducerea Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) de management defectuos, "un mod bolşevic de a conduce" şi că măsurile luate în ultima vreme nu fac decât să încurajeze firmele concurente.

CNRP a pierdut 87 la sută din piaţa de poştă rapidă Sindicaliştii cer, în primul rând, demiterea directorului general al CNPR, Ioan Smeeianu (susţinut de PSD – n.red.) pe care-l acuză, printre altele, că are un venit lunar de 10.000 de euro, în condiţiile în care în mai toate oficiile poştale din ţară nu mai există femei de serviciu şi nici materiale sanitare de curăţenie. "În ultima perioadă, Poşta Română a pierdut 5 milioane de scrisori care erau trimise prin intermediul nostru de către mari companii furnizoare de energie, gaz şi servicii de telefonie. Măsurile de redresare a companiei s-au rezumat doar la reduceri de personal. Promisa diversificare a serviciilor a rămas la stadiul de promisiune. Nici statul nu susţine cu adevărat Poşta Română. De exemplu, eu am primit acasă o amendă de circulaţie trimisă de Poliţie prin intermediul unei firme de curierat rapid. Cu zece ani în urmă, CNPR deţinea 90 la sută din piaţa de poştă rapidă. Acum mai deţine doar 3 la sută, deşi ar putea presta servicii de aceeaşi calitate precum firmele concurente. Dotările cu care lucrăm sunt la pământ. Un oficiant lucrează cu un computer Pentium 386: normal că treaba la oficiu merge greu iar clientul nu are răbdare să aştepte. Între 80 şi 90 la sută dintre localităţi sunt deservite incorect de către Poşta Română din cauza lipsurilor de tot felul cu care ne confruntăm. Personal, cred că în mod deliberat se încearcă ducerea companiei în cap", spune Florin Cheţe, vicepreşedinte executiv al SLPR.

Alte abuzuri reclamate Sindicaliştii mai spun că o serie de persoane din conducerea CNPR "şi-au tras" contracte individuale de muncă în care sunt prevăzute câte 30 de salarii compensatorii în cazul concedierii. Ei îl mai acuză pe directorul Ioan Smeeianu că a dispus abuziv cercetarea disciplinară a unor lucrători poştali care au participat anul trecut la un miting de protest, cu toate că aceştia, la data respectivă, se aflau ori în concediu, ori în zile libere. SLRP începe mânie o serie de proteste care pot culmina cu o grevă a foamei susţinută de liderii de sindicat. Deocamdată, mâine, vor fi pichetate de poştaşi toate sediile prefecturilor din ţară, duminică va avea loc un miting de protest în Piaţa Victoriei din Bucureşti, marţi (13 mai) se va intra în grevă japoneză, joi (15 mai) vor fi pichetate sediile CNPR din ţară, iar pe 19 mai, dacă nu vor primi un răspuns mulţumitor din partea Guvernului, liderii de sindicat anunţă că vor intra în greva foamei.

Reprezentanţii Companiei Naţionale Poşta Română au anunţat că vor emite astăzi un comunicat de presă în care vor prezenta poziţia conducerii în ce priveşte acuzele făcute de sindicalişti.

Ne puteți urmări și pe Google News