Peste 100 de mii de oameni au spus "Respect Aura Ion". Familia eroinei care şi-a pierdut viaţa în accidentul din Apuseni inaugurează o bibliotecă în numele ei. Ajută şi tu!

Peste 100 de mii de oameni au spus "Respect Aura Ion". Familia eroinei care şi-a pierdut viaţa în accidentul din Apuseni inaugurează o bibliotecă în numele ei. Ajută şi tu!

Familia Aurei Ion doreşte să strangă cât mai multe cărţi pentru a inaugura o bibliotecă în numele ei chiar în satul în care studenta eroină a crescut.

În memoria Aurei Ion, familia studentei vrea să inaugureze o bibliotecă al cărui nume va fi Aura Ion. Familia tinerei decedate va dona 1.000 de cărţi Şcolii Generale din Satul Merisani, Teleorman.

Peste 100 de mii de oameni sunt solidari cu acest proiect pe pagina de Facebook Respect Aura Ion, dar şi pe Aura Ion, unde veţi afla ultimele noutăţi despre ce se întâmplă în acest caz.

"Dragii mei,

Familia Ion doreşte sa doneze 1000 de cărţi Scolii Generale din Satul Merisani, Teleorman. Aceste carti provin din biblioteca personala a familiei Ion, si multe dintre ele au fost citite de catre Aura. Aceste carti vor fi folosite pentru a infiinta prima biblioteca din cadrul acestei scoli.

In acelasi timp ne-am dori sa strangem un numar cat mai mare de carti, pentru a oferi o sansa la o mai buna educatie si formare copiilor defavorizati din acest satuc. Biblioteca va purta numele Aurei Ion - ''Biblioteca Locotenent. Aurelia Ion''! Aura iubea cartile, iar intr-o vara si-a propus sa citeasca 40 de carti, lucru pe care l-a dus pana la capat, datorita ambitiei ei si a prioritizarii lucrurilor care contau cu adevarat pentru ea.

Va rugam sa ne contactati daca doriti sa donati carti, manuale, reviste sau orice fel de material didactic acestei scoli! In acelasi timp, in scopul dotarii acestei biblioteci, incercam sa obtinem cateva piese de mobilier: rafturi, masute, scaune!

Va multumim anticipat,

Familia Ion", se arată scris în comunicatul trimis de către rudele Aurei Ion pentru evz.ro.

Prelevarea de organe s-a transformat în drumul spre moarte

Pe 20 ianuarie, un suflet viu, un om la început de drum, un copil, o prietenă, o tânără cu mari perspective de viitor şi-a pierdut viaţa într-un accident tragic. Unii dau vina pe soartă, alţii pe autorităţi. La numai 23 de ani, Aura Ion a murit în munţii Apuseni, în urma unui accident aviatic.

Studenta Spitalului Militar din Capitală a mers la o prelevare de organe, însă nu s-a mai întors niciodată acasă. Veşnic, părinţii şi fraţii o vor purta în suflet şi nu o vor uita. De când a decedat, familia a încercat să lupte în justiţie pentru ca vinovaţii să pătească pentru că le-a răpit un om drag. Nimeni nu o mai poate aduce înapoi, iar sufletele rudelor vor fi pentru totdeauna îndoliate.

După ce avionul în care tânăra s-a prăbuşit, autorităţile au găsit epava abia după cinci ore de căutări, timp în care pilotul Adrian Iovan şi studenta eroină Aura Ion şi-au dat ultima suflare. Tânăra a decedat din cauza frigului şi a rănilor provocate de accident.

Medicii Valentin Calu (Spitalul Elias), Cătălin Pivniceru (Spitalul Regina Maria), Radu Zamfir (Spitalul Fundeni),Sorin Ianceu (Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor), Aura Ion, studenta la Spitalul Militar, pilotul Adrian Iovan și copilotul Răzvan Petrescu au plecat spre Oradea în ziua de 20 ianuarie pentru a preleva ficatul unui donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral. Nu era prima acţiune de acest gen pentru ei.

Din cauza vremii nefavorabile, în ciuda eforturilor pilotului Adrian Iovan, aeronava în care se aflau s-a prăbușit în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba, unde şi-au pierdut viaţa pilotul şi studenta Aurelia Ion.

Pe Facebook a fost creată o pagină intitulată “Respect Aura Ion”, dar şi Aura Ion, care au primit sute de mii de like-uri. Mii de mesaje de condoleanțe au fost postate pe aceste pagini.

Ne puteți urmări și pe Google News