O companie din România, ALEASĂ de EADS într-o cooperare militară dintre FRANȚA și MAREA BRITANIE

O companie din România, ALEASĂ de EADS într-o cooperare militară dintre FRANȚA și MAREA BRITANIE

Singura companie românească care va lucra împreună cu filala EADS Cassidian din Germania este Teamnet. Acestea vor coopera în programul comun de dezvoltare a dronelor militare.

Potrivit România TV, cooperarea dintre EADS și Teamnet a început acum doi ani și va conitunua încă 10 ani cu dezvoltarea facilităților de cercetare și producție în România. De altfel, compania din țara noastră este des cooptată la exerciții NATO din Danemarca, Franța, Italia și Germania.

Teamnet, un grup IT creat de Sebastian Ghiță, a fost preluat de către divizia de investiții a Băncii Mondiale (IFC).

Franța și Marea Britanie vor investi peste 2 miliarde de euro într-un program comun de fabricație de drone militare în jurul anului 2030, arată o declarație comună adoptată joi cu prilejulul summitului franco-britanic din orașul francez Amiens.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aceasta este pentru prima dată când Franța și Marea Britanie își prezintă angajamentul financiar total în cadrul acestui proiect, care a avut bazele puse la summit-ul anterior, în 2014 în orașul britanic Brize Norton.

”Acest program demonstrativ, cel mai avansat din Europa, se va concentra pe o platformă de drone complexe care ar putea servi ca bază pentru o viitoare capacitate operaţională după 2030. Intenţionăm să investim mai mult de 2 miliarde de euro în acest program, cu o evaluare tehnică în jurul anului 2020”, arată declarația comună.

Parisul și Londra au hotărât în luna ianuarie din 2014 la summitul din orașul britanic menționat anterior să coopereze la ”un viitor system de luptă aerian”.

Totodată, Franța și Marea Britanie sper să treacă la etapa următoare anul viitor pentru a pregăti dezvoltarea la scară largă a demonstrațiilor operaționale cu drone de luptă până în 2025.

Cele două țări au ca scop final dezvoltarea unei drone de luptă până în 2030 capabilă să efectueze misiuni de observație și de monitorizare, să identifice țintele și să bombardeze.

Britanicii dispun deja de drone dotate cu rachete, care au fost achiziționate din Statele Unite ale Americii, în timp ce Franța are doar dorne de observație.