Editura Evenimentul si Capital

Noul premier moldovean, instalat cu sprijinul comuniștilor, dă asigurări că Republica Moldova rămâne cu fața spre Europa

Chiril Gaburici
Autor: | | 1 Comentarii | 402 Vizualizari

Premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, a declarat astăzi, la Bruxelles, că „integrarea europeană va constitui fundamentul activităţii guvernului” pe care îl conduce, „prioritatea-cheie fiind continuarea reformelor”.

Chiril Gaburici, a avut astăzi, la Bruxelles, mai multe întrevederi cu înalţi oficiali europeni. Şeful guvernului de la Chişinău a discutat cu preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, Elmar Brok, cu privire la realizarea agendei de reforme asumate în parcursul european al Republicii Moldova, informează un comunicat al executivului Republicii Moldova.

„Integrarea europeană va constitui fundamentul activităţii guvernului pe care îl conduc, prioritatea-cheie fiind continuarea reformelor”, a subliniat premierul Gaburici, citat de Agerpres.  

În context, şeful executivului de la Chişinău a precizat că un rol special va fi acordat realizării reformei justiţiei, eficientizării luptei împotriva corupţiei, asigurării unei creşteri economice durabile şi ameliorării gestiunii sistemului bancar.

La rândul său, Elmar Brok a declarat că Republica Moldova este o „ţară strategică”: 'Republica Moldova trece printr-un proces complicat de transformare, important este să aveţi stabilitate economică, politică şi să păstraţi cursul european'.

De asemenea, premierul Chiril Gaburici a purtat discuţii cu eurodeputatul român Andi Cristea, preşedinte al Delegaţiei Uniunea Europeană - Republica Moldova a Parlamentului European. Premierul moldovean a declarat că guvernul de la Chişinău mizează pe sprijinul personal al eurodeputatului Andi Cristea, iar experienţa acumulată de statele care au aderat la Uniunea Europeană în 2004 şi 2007 este foarte valoroasă pentru Republica Moldova.

În acest context, eurodeputatul l-a felicitat pe Chiril Gaburici cu prilejul numirii în funcţia de prim-ministru şi i-a urat succese în îndeplinirea responsabilităţilor care îi revin. 'Bruxellesul este foarte interesat în continuarea reformelor, ceea ce înseamnă respectarea aspiraţiilor europene legitime ale cetăţenilor moldoveni. Noi, la Bruxelles, ne dorim stabilitatea Moldovei, restul stă în energia şi hotărârea Chişinăului', a declarat Andi Cristea.

O altă întrevedere a fost cu Giovanni Pittela, Preşedinte al Grupului Alianţa Progresivă a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European. În cadrul acestei întrevederi, şeful executivului de la Chişinău a menţionat că Republica Moldova va asigura respectarea angajamentelor asumate în cadrul Acordului de Asociere cu UE.          Premierul moldovean Chiril Gaburici efectuează, astăzi și mâine, o vizită oficială la Bruxelles. În timpul acestei vizite, şeful executivului de la Chişinău va avea, de asemenea, întrevederi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, precum şi cu alţi înalţi oficiali europeni.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate