Editura Evenimentul si Capital

Maria Ciobanu şi Ionuţ, împreună pentru Ion Dolănescu

Maria Ciobanu si Ion Dolanescu. Sursa foto: arhiva Ionut Dolanescu
Autor: | | 1 Comentarii | 4514 Vizualizari

Maria Ciobanu şi Ionuţ Dolănescu vor fi împreună pe scenă, la finalul acestei săptămâni, în cadrul Festivalului Naţional „Ion Dolănescu”. Alături de Ionuţ va fi şi soţia sa Doiniţa.

Festivalul Naţional „Ion Dolănescu” se desfăşoară sâmbătă şi duminică, începând cu ora 18.00, în Piața Tricolorului din Târgovişte. Ionuţ Dolănescu ne-a dat câteva detalii despre festival şi despre artiştii care vor fi prezenţi la Târgovişte.

  Evenimentul zilei: Ne aflăm în pragul celei de-a două ediţii a Festivalului Naţional „Ion Dolănescu”. Ce se va întâmpla la Târgovişte? Cine va fi pe scenă?

Ion Dolanescu pe scena, in vremurile in care, dupa cum isi aduc aminte unii, numele sau pe afis umplea stadioane intregi de  admiratori. Fotografia: Arhiva Ionut Dolanescu

Ionuţ Dolănescu: În primul rând, sunt prieteni apropiaţi ai tatălui meu şi familia. Afişul începe cu mama mea, Maria Ciobanu, cea cu care tata a făcut un cuplu şi pe scenă şi în viaţă, cea care i-a dăruit şi un fiu şi, dacă nu a putut fi prezentă la prima ediţie a Festivalului Naţional Ion Dolănescu, fiindcă starea de sănătate nu i-a permis să fie în 2014 la Târgovişte, în acest an va putea bucura publicul cu prezenţa dumneaei la acest eveniment naţional. Chiar dacă în această ediţie nu va fi concurs ( festivalul-concurs se va face din doi în doi ani, aşa cum am hotărât, de comun acord cu edilii de la Târgovişte), avem invitaţi de marcă. Pe maestrul Florin Georgescu, una dintre cele mai frumoase voci tenorale din România, pe care tatăl meu îl aprecia foarte tare şi, îmi aduc aminte, când eram copil, că tata mergea la Operă să îl asculte pe maestrul Florin Georgescu fie în „Rigoletto” fie în „Povestirile lui Hoffmann” sau în multe alte roluri pe care le-a avut. Este nelipsit maestrul Tiberiu Ceia, un prieten la fel de apropiat al tatălui meu pe care l-am invitat şi în acest an, doamna Ileana Constantinescu, „Doamna cântecelor munteneşti”, cum îi spunea tatăl meu, care a fost apropiată de tatăl meu şi prietenă de familie de mai bine de 40 de ani, fiind nelipsită din casa din Caimatei. Am invitat-o în acest an pe doamna Valentina Cojocaru, artist al poporului din Republica Moldova, pe colega şi prietena mea Mariana Ionescu Căpitanescu  (împreună am realizat un disc de duete cu vreo 10 ani în urmă), bineînţeles fraţii tatălui meu, Nicolae şi Constantin cu care tata a cântat în scenă, (doi dintre fraţii Dolănescu fiindcă ei au fost cinci Gică, Ion, Păun, Nicolae şi Constantin). Vor fi prezenţi şi ceilalţi unchi, însă unchii Nicolae şi Constantin vor susţine un recital. Acompaniamentul este asigurat de orchestra Fundaţiei Culturale Ion Dolănescu – „Doina Basarabiei”, conducător artistic şi orchestrator Valeriu Caşcaval, un tânăr muzician, un geniu al ţambalului, un mare orchestrator.

Descoperit de Maria Tănase

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate