Editura Evenimentul si Capital

INTERCEPTĂRI. Angajaţii ISU ştiau despre Colectiv că NU are aviz. Un ofiţer se plângea că i-a apărut numele în presă: Cîmpeanu ăsta habar n-are cât costă un aviz de incendiu. Ce VORBEA la telefon unul dintre CĂPITANII de la POMPIERI cercetaţi de DNA

Interventia ISU in noaptea tragediei de la Colectiv
Autor: | | 22 Comentarii | 8446 Vizualizari

În referatul de arestare preventivă pe numele a doi angajaţi din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, Matei George Petrică şi respectiv Antonina Radu, procurorii arată că angajaţii ISU ştiau despre faptul că localul Colectiv, dar şi alte cluburi, ştiau că funcţionează fără aviz de securitate la incendiu. Mai mult, George Petrică se plângea unui coleg că i-a apărut numele în presă legat de incendiul de la Colectiv.

În convorbirea interceptată apare şi numele premierului interimar Sorin Cîmpeanu, despre care inculpatul George Petrică spune că nu are idee cât e de costisitor un aviz de la ISU, explicând că şcolile şi spitalele nu dispun de asemenea sume.

Iată referatul procurorilor:

La fel de concludente sunt şi depoziţiile martorilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov din 07.01.2015) şi (fost prim adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti în perioada 15.12.2011 – 06.01.2015) care au precizat că, aşa cum arăta localul din incinta clădirii aparţinând S.C. PIONIERUL S.A. în care funcţiona S.C. COLECTIV CLUB S.R.L., ca şi configuraţie, dar şi ce activităţi erau desfăşurate în interior, agentul economic nu putea primi autorizaţie pentru securitate la incendiu fără conformarea la normele în vigoare.

inculpat căpitan MATEI GEORGE PETRICĂ a confirmat în cadrul unei convorbiri telefonice purtată în data de 07.11.2015 la ora 14:28:33 când a fost apelat de la postul telefonic că avea cunoştinţă despre funcţionarea S.C. COLECTIV CLUB S.R.L. Bucureşti, fără a deţine aviz/autorizaţie de securitate la incendiu cât şi despre funcţionarea în aceste condiţii a multor alte societăţi controlate de acesta în perioada cât a deţinut funcţia de inspector prevenire – ofiţer activ în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov. În cuprinsul aceleaşi convorbiri telefonice fostul ofiţer îşi exprimă nemulţumirea despre faptul că în mass-media a fost menţionat numele său în legătură cu incendiul produs la S.C. COLECTIV CLUB S.R.L. Bucureşti în data de 30.10.2015, după cum urmează:

Inculpații căpitan RADU ANTONINA şi căpitan MATEI GEORGE PETRICĂ nu au întocmit niciun act de control la S.C. COLECTIV CLUB SRL, cu niciun prilej și nici nu au întreprins vreo măsură pentru ca această societate comercială să fie luată în evidență de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă București ca funcționând fără aviz/autorizație de securitate la incendiu, așa cum erau obligați de actele normative ce reglementează activitatea și care au fost prezentate mai sus, precum și fișele posturilor.

Fapta celor doi ofiţeri este cu atât mai gravă cu cât au făcut mai multe deplasări în incinta Clubului Colectiv din str. Tăbăcarilor, nr. 7, reprezentarea ilicitului săvârşit fiind evidentă şi denotă intenţia directă, calificată prin scop.

STENOGRAMA UNEI ÎNREGISTRĂRI

X:- Da domnul MARIUS! Salut!

M:- Salut! Ce faci?

X:- Uite vorbeam la telefon cu taică-miu. Da tu ce faci?

M:- Da! Eşti supărat?

X:- A nu, nu, doamne, vorbeam cu el, nu… A, dacă sunt eu?

M:- Tu dacă eşti supărat

X:- A nu, mă pregătesc că mi-am făcut programare la patru, mă duc să mă tund şi eu

M:- Da! Bravo

X:- Unde eşti, aicea sau la întâi?

M:- Nu, îs aicea

X:- A, eşti aicea!!?

M:- Îhî

X:- Am înţeles

M:- Â…

X:- Te-au sunat ăştia de la ISU să te duci la ei?

M:- Nu, nu

X:- Că apare numele tău, ştii

M:- Da

X:- Al tău şi al colegei tale

M:- Da. Nu, am văzut, a zis unu că ţi-am zis că am fost pe… zi-i, pe platformă ştii, nu la ăştia. De asta zic. Unde ai văzut?

X:- mi-a zis cineva

M:- Da, ştiu

X:- Da

X:- Îhî. Păi ştii, că-ţi dai seama că şi ei… ANTONINA RADU asta, nu?

M:- Da

X:- Dar cine e, madam aia mai în vârstă?

M:- Nu, nu, nu e doamna, nu ştiu dacă ai cunoscut-o tu

X:- Îhî. Păi oricum ăştia…

M:- Da

X:- Oricum când mergea ziua ăştia erau închişi, ştii

M:- Păi asta e şi ideea, da

X:- Cum pana mea să-l verifici că n-ai cum

M:- Exact, asta e. Dar lumea nu înţelege chestia asta, ştii

X:- Ei nu! Păi şi ce dacă, ce n-am… eu sunt acolo, vin să te susţin (râde)

M:- Da, îţi mulţumesc

X:- Dacă mă sună cineva, că acum ştii dacă… Îţi verifică numele, că şi ăştia de al R spun că o fac, verifică şi văd că eşti angajat la PROTECT ştii

M:- Îhî, da

X:- Şi atunci o să mă sune pe mine în calitate de administrator să mă întrebe de SORIN, că aşa au făcut… m-au sunat într-o zi de la nu ştiu ce tele…

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate