ÎNFRICOŞĂTOR şi fără precedent: O MOLECULĂ de zahăr din carnea roşie îngenunchează omenirea. Cum acţionează

ÎNFRICOŞĂTOR şi fără precedent: O MOLECULĂ de zahăr din carnea roşie îngenunchează omenirea. Cum acţionează

O moleculă de zahăr din carnea roșie ar putea fi responsabilă de apariția cancerului, potrivit unor studii realizate în Statele Unite.

Cercetătorii americani de la Universitatea din San Diego au ajuns la concluzia că molecula de zahăr numită Neu5Gc și care se găsește în carnea de vită, de porc și de miel este vinovată pentru apariția mai multor tipuri de cancer, printre care cel ce colon, cancerul mamar, cancerul de plămâni, cancerul de prostată, dar și tumorile ovariene.

În timpul procesului de gătire

Atunci când carnea roșie este ingerată, organismul o ca pe o substanţă străină, iar sistemul imunitar răspunde. Reacţia imunitară duce la inflamaţii ale organismului, ceea ce în timp duce la formarea de tumori.

Nu doar carnea roșie conține molecula Neu5Gc, ci și laptele integral, unele brânzeturi și icre, iar cercetătorii îi avertizează pe oameni că organismul poate avea același răspuns ca în cazul cărnii roșii.

Studiile anterioare postulau ideea că instalarea cancerului ar avea legătură cu compuşii chimici canceroşi care apar în timpul procesului de gătire a cărnii prin frigere. Totuşi, peștele și puiul gătiți la grătar au aceiaşi compuşi chimici, iar aceste alimente nu sunt legate de un risc privind îmbolnăvirea de cancer.

Pentru amatori

Doctorul Ajit Varki, de la Universitatea California, San Diego, care a condus cercetarea, a declarat că fenomenul legat de Neu5Gc este unul fără precedent.

„În acest caz, molecula de zahăr străină acţionează precum un cal troian. Devine parte a celulelor organismului. Când organismul reacţionează la arahide sau la alte substanţe care produc alergii, reacţionează de fapt la o substanţă străină. Acesta este primul exemplu privind un compus despre care ştim că este străin organismului care este încorporat total de celule, în ciuda faptului că sistemul imunitar recunoaşte această substanţă ca fiind străină”, a declarat Varki.

Studiul, publicat online în celebra revistă americană Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), este unul foarte important și oferă informații prețioase pentru cei care sunt amatori de carne roșie.

Ne puteți urmări și pe Google News