Editura Evenimentul si Capital

INCENDIAR. Fotbalul românesc, zguduit din nou! STENOGRAME. Primăria Craiova, implicată?

Autor: | | 1 Comentarii | 3732 Vizualizari

Cine minte în afacerea “Balta Craioviței’? Mititelu se dă șantajat, reprezentanții CSU neagă acuzațiile, primarul Olguța Vasilescu vorbește într-o conferință de presă despre cumpărarea bălții de la Mititelu, dându-l cert proprietar.

Finanțatorul clubului CSU Craiova, Mihai Rotaru, și Adrian Mititelu ar fi negociat în secret, prin intermediari, preluarea de către Mititelu a clubului de fotbal în schimbul cedării către Rotaru a unei suprafețe de teren de 10 hectare de la Balta Craiovița.

Ediţia electronică a cotidianului craiovean "Ediţie specială" a publicat o înregistrare de 4 minute, în care subiectul este Adrian Mititelu. Acesta pare a fi forţat să ofere un teren de 15 milioane de euro în schimbul CSU Craiova.

Înregistrarea audio publicată de Adrian Mititelu sub titlul „Caracatița roșie“ redă convorbirea dintre Vasile Şiman, patronul celor de la Sportul Studenţesc, apropiat al lui Mihai Rotaru, finanţatorul lui CSU Craiova, şi Mircea Moise, reprezentantul lui Adrian Mititelu. În discuție se vorbește despre condițiile de preluare a CSU de către Mititelu și despre faptul că vânzând terenul către Rotaru, Mititelu ar scăpa de toate datoriile acumulate în ultimii ani.

Discuţia a avut loc într-o benzinărie OMV din Bucureşti, vineri, 29 mai 2015, ora 10:20.

"El (n.r. – Rotaru) stă şi se ocupă numai de Mititelu. E foarte bine raţionat şi politic, şi financiar, şi aia, şi aia. Şi dacă îl duc în puşcărie, ăsta are la bani să stea şi în puşcărie 20 de ani. El nu înţelege lucrul ăsta? Că e şansă unică pentru el, că nu mai are cine să fie alt duşman de talia lu ăsta şi suficient de nebun să bage, să dea… Că poate mai sunt oameni bogaţi care-l bârfeau, dar ăsta i-a dat la temelie. L-a falimentat… i-a făcut aia şi aia, i-a dat în cap la temelie", din discursul lui Şiman în faţa lui Moise.

Hotărâți- vă! E “balta” lui Mititelu sau nu?  

Inregistrare VIDEO

În replică, reprezentanții clubului CSU precizează într-un comunicat de presă că Șiman nu a fost mandatat să discute în numele Universității Craiova și că Mititelu nu putea vinde terenul deoarece nu îi aparține.

Comunicatul clubului Universitatea Craiova:

„Universitatea Craiova își cere scuze suporterilor Științei că folosește pagina oficială a clubului pentru un comunicat care nu are legătură cu fotbalul. Nu am crezut că îi vom mai răspunde vreodată lui Adrian Mititelu, dar o facem, pentru ultima oară.

1. Nici un acționar al Universității Craiova nu a discutat cu Vasile Șiman în cursului anului 2015, cu excepția unei scurte discuții telefonice legata de medierea unei negocieri intre club si un fost jucător al Sportului Studentesc. Domnul Șiman nu a fost niciodata mandatat să poarte vreo discuție în numele Universității Craiova.

2. Adrian Mititelu nu poate să dea cuiva 10 hectare de teren din simplul motiv că nu deține nici măcar 100 de metri pătrați. În anul 2009, Adrian Mititelu încerca evitarea executarii silite de catre ANAF a terenurilor detinute in Balta Craiovitei, precum si mutarea datoriilor pe alta societate in vederea obtinerii dreptului de a participa in Liga I, prin divizarea FC U Craiova S.A in S.C. Cetatea Banilor City S.A. Doar că această divizare a fost anulată în martie 2015, prin sentința judecătorească nr. 98/2015 pronunțată de Tribunalul Giurgiu în dosarul 5162/62/2012 (pe care o și atașăm), făcând ca toate terenurile în discuție să se întoarcă pe societatea aflată în faliment, respectiv Fotbal Club U Craiova S.A.pentru a fi scoase la licitatie de catre lichidatorul societatii falimentare. Se pare ca avocatul Moise a ascuns de Adrian Mititelu faptul ca a pierdut acest proces la Giurgiu iar acesta din urma inca nu stie ca nu mai detine niciun teren. Chiar si asa, până la acea dată, terenurile se aflau tot în proprietatea unei societati aflate in procedura de faliment la dispozitia lichidatorului judiciar. În concluzie, Adrian Mititelu nu avea ce să vândă.

3. Singura tentativă de discuție între un reprezentant al clubului Universitatea Craiova și unul al lui Adrian Mititelu a venit din partea acestuia din urmă, în data de 17 iulie 2015. Atunci, în jurul orei 9.00 dimineața, avocatul Moise s-a prezentat neinvitat și neanunțat la biroul unuia dintre acționarii Universității, spunând că are o propunere din partea lui Adrian Mititelu. I s-a răspuns scurt că este exclusă orice discuție și a fost poftit afară. Vizita avocatului Moise a fost înregistrată de camerele de supraveghere (vezi video).

Pagina 1 din 2
Tag-uri:Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate