Editura Evenimentul si Capital

Horoscop. UE a aprobat proiectul de protecție a vieții private. Raport pentru protejarea avertizorilor publici. Un film pe care trebuie să-l văd

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 7715 Vizualizari

Horoscop. În prezent, orice utilizator de internet, de aplicaţii pe telefonul mobil, sau de aparate conectate, este supravegheat şi are un profil construit pe baza preocupărilor sale. Dar, cantitatea enormă de date generate, creează riscuri pentru viaţa privată, riscuri de siguranţă, riscuri economice, dar şi riscuri pentru democraţie, aşa cum s-a constatat pe parcursul unor perioade electorale.

 

 

Horoscop. Pe 2 noiembrie s-au născut Lucan, Benvenutto Cellini, Maria Antoaneta, Daniel Boone, Burt Lancaster, Aga Khan, Anton Pann, Iulia Hasdeu, Marian Bondrea, Laurenţiu Fulga, Răzvan Ionescu.

 

Horoscop În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinții: Achindin, Pigasie, Aftonie, Elpidifor și Anempodist. Nimic în ”Kalendar”.

 

Iată, dragi lupi, padawani și hobbiți două informații din curierul de Bruxelles care mi-au atras atenția.

 

Horoscop  Eurodeputaţii au aprobat proiectul de reglementare a protecţiei vieţii private. Comisia LIBE din Parlamentul European a votat în favoarea unor măsuri prin care se vor proteja viaţa privată, siguranţa şi concurenţa loială în domeniile telefoniei şi internetului. Cu toate eforturile lobbyului extrem de puternic care s-a străduit să dilueze conţinutul reglementărilor, LIBE a votat pentru reguli clare, care vor respecta viaţa privată. Astfel, pe lângă protejarea cetăţenilor europeni, vor fi încurajate concurenţa şi inovaţia, a declarat Joe McNamee, directorul executiv al European Digital Rights (EDRi). În prezent, orice utilizator de internet, de aplicaţii pe telefonul mobil sau de aparate conectate, este supravegheat şi are un profil construit pe baza preocupărilor sale. Dar, cantitatea enormă de date generate, creează riscuri pentru viaţa privată, riscuri de siguranţă, riscuri economice, dar şi riscuri pentru democraţie, aşa cum s-a constatat pe parcursul unor perioade electorale. Uniunea Europeană este pe punctul de a revizui toată legislaţia legată de protecţia datelor, de confidenţialitate în comunicaţiile electronice. Legea confidenţialităţii electronice va conţine reglementări specifice pentru protecţia mediului online. Încă de anul trecut se lucrează la un regulament general care, după ce va fi finalizat în PE, va fi negociat de către statele membre ale UE.

 

 

Horoscop  Majoritatea de dreapta din Parlamentul European a încercat ieri, în zadar, să conteste un raport prin care se solicita o lege europeană pentru protejarea avertizorilor publici. Raportul, iniţiat de deputata stangii radicale Virginie Roziere, a fost adoptat în cele din urmă, cu o largă majoritate. O altă propunere, ce venea din partea PPE, aducea un amendament prin care avertizorul public ar fi fost obligat să înceapă prin a da alarma în propria companie, propunere considerată absurdă, deoarece astfel, persoana respectivă ar suferi restricţiile impuse la locul de muncă. Urgenţa acestui raport a fost motivată de asasinarea, săptămâna trecută, a jurnalistei malteze Daphne Caruana Galizia şi de scandalurile provocate de LuxLeaks, Panama Papers şi Monsanto, pentru care au fost condamnaţi alţi avertizori publici. Textul propus de PPE limita şi dreptul avertizorului public de a interveni în presă pentru a-şi destăinui problemele. Plenul Parlamentului a păstrat un minut de reculegere în memoria jurnalistei malteze, cunoscută pentru investigaţiile pe care le făcea. Ecologiştii europeni au cerut o anchetă internaţională în Malta şi chiar demisia guvernului, iar Verzii au cerut o anchetă a Comisiei Europene asupra respectării reglementărilor legate de spălarea banilor în Malta. Au propus, de asemenea, un premiu european pentru jurnalismul de investigaţie. Preşedintele PE a dat asigurări ca sala de presă din incinta parlamentului va fi botezată cu numele jurnalistei malteze. Circa o sută de parlamentari - ai extremei-drepte franceze dar şi dreapta britanică au votat contra raportului. Dreapta franceză a votat pentru, cu câteva excepţii. Raportul face apel la Comisia Europeană, singura care deţine competenţele legislative, să propună un text de lege prin care să fie protejaţi avertizorii publici şi să stabilească o definiţie clară şi cuprinzătoare a acestei funcţii, în aşa fel încât avertizorii publici să poată interveni pe subiecte cum sunt fiscalitatea, lupta contra corupţiei, sănătatea publică şi mediul. Parlamentul a cerut Comisiei ca să legifereze o protecţie reală la nivel european, în cel mai scurt timp, pentru avertizorii publici. Sursă UE.

 

Horoscop. Din cele două știri de mai sus trebuie să vă dați seama de marea bătălie, epică, care are loc în prezent pentru controlul presei europene și mondiale. Presa trece prin transformări colosale, datorate tehnologiei digitale și nu se știe unde se va ajunge cu distribuirea electronică a informațiilor, a știrilor și a distracției.

 

Un exemplu. Atentatul terorist de ieri din Manhattan. În primele momente, presa isterică și anarhistă de stânga, a mușamalizat atacul terorist ca fiind un accident de circulație. Dar au apărut imediat pe @Instagram independenții, avertizorii publici, unii cu materiale video înregistrate la fața locului, care demonstrau clar și fără îndoială premeditatrea și caracterul terorist al asasinatelor. Dacă nu era așa și erau doar declarațiile autorităților - presa de stânga, 97% în State, ar fi declarat că poliția îi servește un pretext lui Donald Trump și că totul este doar o mascaradă politică.

 

Ne îndreptăm către o democrație directă? Sociologii și capetele mari de la Harvard, de data aceasta dau dovadă de prudență și spun în cor că așa ceva nu a mai văzut Parisul! Se referă la rolul informației în viața pământeanului standard, poziția de emițător și consumator de informație, în care poate să se afle fiecare dintre noi, dotat cu un smart, în ipoteza că am asistat la un eveniment major. Aici îl laud pe Mark Zuckerberg, plasa lui de păianjen are și o calitate bună, ajută democrația.

 

Horoscop. Dragi lupi, padawani și hobbiți un prieten polonez, implicat în industria filmului din țara sa mi-a cerut sfatul. Nu v-am spus până acum, dar sunt ani buni de când m-am implicat în industria filmului și a serialelor, nu aici, în România, ci peste mări și țări. O să vă povestesc altădată, nu știu cu ce să încep.

 

Horoscop. Prietenul meu, regizor, un elev model al lui Andrzej Wajda a participat la realizarea unui film de excepție 303 Squadron” care este aproape gata, mai sunt de tras niște exterioare în Varșovia. Este povestea piloților de vânătoare polonezi, care, ajunși în Marea Britanie au participat la Bătălia pentru Anglia, înfruntările aeriene din iulie până în octombrie 1940 dintre RAF și Luftwaffe. Scenariul a fost făcut după cartea-document a regretatului scriitor polonez Arkady Fiedler, care a luat interviuri lungi piloților, în timpul războiului. Escadrila 303 a avut cele mai multe victorii, iar majoritatea piloților a fost formată din polonezi. Au zburat pe Supermarine Spitfire niște avioane de vânătoare superbe dotate cu motoare Rolls-Royce. Un Spitfire costa pe atunci 12 mii de lire sterline. Cam cât automobilul Rolls-Royce Phantom, cea mai bună, mai elegantă și sigură mașină din lume și toate timpurile.

 

Horoscop. Vedeți, dragi lupi, padawani și hobbiți prietenii din industria filmului și nu numai ei mă caută pentru conexiunile pe care le fac, legăturile neașteptate, dar, probabil, interesante. I-am dat polonezului o idee de cum să termine filmul, era nemulțumit de scenariu, abia aștept să-l văd, cred că la anul o să apară pe piață, în primăvară, este un film pe care nu o să-l ratez, trebuie să-l văd, neapărat.

 

Brusc mi-am amintit de vechile săli de cinematografe din capitală, astăzi defuncte, în favoarea subculturii capitaliste de mase din malluri. Îmi amintesc cu duioșie de vechile aparate de proiecție cu arc electric, care scoteau un fâșîit ușor. Și de pauza necesară schimbării bobinelor de film, dacă era un singur aparat. Și de Cinemateca, întâi pe bulevard, apoi pe lângă poliția capitalei. Sau de exclamația de nemulțumire generală a spectatorilor când arcul electric aprindea pelicula de celuloid, rupea filmul. O să vă povestesc despre toate acestea, am fost generația crescută cu filme și pâine neagră caldă, în ordinea aceasta, dar să facem o pauză, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

                                              

                                                        ⃰    ⃰    ⃰

 

 

horoscop

 

BERBEC  Ai de luat o decizie, pare mai dificilă. Nu mai amâna şi nu mai căuta soluţii temporare. Politica struţului nu este eficientă, leneşul mai mult aleargă şi zgârcitul mai mult păgubeşte! Astazi trebuie sa foloseşti una dintre reţetele verificate ale reuşitei in viaţă: sa te comporti ca si cand totul ar fi absolut perfect! Aşa poate vei atrage şi norocul de partea ta. Ai o perioadă bună în care se pare că ai depăşit obstacolele, întârzierile, piedicile şi capcanele puse la serviciu sau unde îţi desfăşori activitatea. Se pare că eşti liber, în fine mai liber, să iei deciziile care îţi convin în viaţa ta profesională ceea ce te motivează să te implici în proiecte de anvergură. Fă-o cu curaj, ziua îţi este favorabilă!

 

horoscop

  

TAUR   Conjunctura dă semnale că poţi să tragi concluzia că de azi lucrurile încep sa meargă spre bine, la serviciu, acasă, în relaţiile sociale. Încearcă să păstrezi direcţia aceasta benefică... Nu te grăbi să iei o hotărâre sau să schimbi ceva din rutina vieţii tale. Atmosfera la serviciu nu este dintre cele mai plăcute: umblă diferite zvonuri care de care mai gogonate, așa este toamna, se numără bobocii și mincinoșii. Tu vezi de treburile tale, zâmbeşte şi nu te lăsa provocat sau antrenat în discuţii. Mai ales că ai aşa o poftă de râs şi de spus bancuri. Veselia ta este contagioasă şi poţi antrena prietenii pe drumul bucuriei. Nu uita că în faţa haosului, a nimicului, a prostiei – râsul este ultima redută, râsul este ultimul antidot în lumea otrăviţilor. Proştii sunt întotdeauna solemni!

 

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
21:51 „Dumnezeu mi-a dat dreptate!” SCHIMBARE DRAMATICĂ în cazul lui Mircea Cosma. ŞOC PENTRU DNA! Judecătorii au acceptat probe 21:00 De ce-l apără președintele României pe procurorul interlop Portocală, zis și Zdreanță. România lui Cristoiu 16:53 „DUMNEZEII” DE LA DNA PLOIEȘTI. După Onea și Portocală, a intrat în acțiune și Giluela Deaconu! Cum se fabrică INSTANT UN DOSAR 13:13 DEZVĂLUIRI-BOMBĂ! Cine este al 4-lea procuror din înregistrările lui Cosma și cui i s-a mai pregătit UN DOSAR 07:30 Justiția e oarbă sau are orbul găinilor? 22:38 Alte NEREGULI INCREDIBILE la DNA Ploieşti! Vlad Cosma a explicat CUM ERA INSTRUIT să fie consecvent. REACŢIA JUDECĂTORILOR, de neuitat 22:24 Teribilul ROL FALS JUCAT de Dragnea şi CAMUFLAJUL din spatele REVOCĂRII ŞEFEI DNA. Se ştie deja DECIZIA LUI TOADER pentru Kovesi 20:18 STENOGRAME EXPLOZIVE cu procurorul DNA Mihaiela Iorga Moraru și un PERSONAJ CELEBRU. Un nou scandal în Justiţie 20:08 Laura Codruţa Kovesi, din nou la ATAC. Ce planuri are ŞEFA DNA? Breaking News! 18:36 VIOLENȚE la protestul din fața DNA. Mălin Bot, o nouă încăierare cu jandarmii! Informații de ultimă oră! 18:23 DEZVĂLUIRI-BOMBĂ! Kovesi A MINȚIT ÎNCĂ O DATĂ. Documentul care o incriminează 14:28 BĂSESCU tranșează scandalul DNA Ploiești. SFAT VITAL pentru Iohannis: „CEREAM imediat O ANCHETĂ”! 11:13 Elena Udrea, ATAC la Kovesi: NU vreau să fiu EXECUTATĂ. O să fiu aceeași și dacă intru la PUȘCĂRIE 11:08 Laura Codruţa Kovesi, în centrul unui NOU SCANDAL. Inspecţia Judiciară efectuează VERIFICĂRI. News Alert 15:21 MITING LA COTROCENI. Abuzurile procurorului Portocală AU STÂRNIT PSD. SCANDAL la POARTA LUI Iohannis. Update 15:05 DOVADA care o incriminează pe șefa DNA. Vlad Cosma: „Kovesi A MINȚIT”. Apar NOI DEZVĂLUIRI 11:49 Toader, Kovesi, raportul şi revocarea, MISTER ELUCIDAT! CE SE POATE FACE şi ce nu? Un fost ministru al Justitiţiei A LĂMURIT TOTUL 11:09 Adevărata VULNERABILITATE a șefei DNA. MARILE ȘPĂGI și MARILE AVERI, „uitate” de Kovesi. Atacul neașteptat al unui jurnalist 08:48 NOI informații în SCANDALUL DNA. Daniel Savu CONTRAATACĂ. Ce le pregătește procurorului „Portocală” și lui Lucian Onea 15:39 Inspecția Judiciară a CSM s-a SESIZAT din oficiu. Verifică DEZVĂLUIRILE lui Vlad Cosma despre DNA Ploiești și procurorul „Portocală”

Articole salvate