Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP Nur-e-Dasht o să deschidă o școală de astrologie și o să emită diplome │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 12478 Vizualizari

HOROSCOP Ultimul bastion al adevărului şi al ştiinţei şi numesc astfel Observatorul Astrologic "Nur-e-Dasht", Lumina Deşertului, a primit de la ”Ministerul educației și al ghidării islamice” din Teheran, un firman, contrasemnat de Guvernatorul din Mashad, prin care ”profesorii, oamenii de știință și preoții din Nur-e-Dasht sunt îndreptățiți să deschidă școală, să țină cursuri și să emită diplome de absolvire în studierea astrologiei islamice”.

HOROSCOP Pe 2 august s-au născut Peter O’Toole, Jack L. Warner, Myrna Loy, Alfred Alessandrescu, Marcel Iureş, Mihail Jora, Valeria Seciu, Cornel Dinu, Nicuţă Tănase, Simion Tatu.

În calendarul creștin-ortodox este Aducerea moaştelor Sf. Întâiului Mucenic şi Arhid. Ştefan. Dreptul Gamaliel şi Binecredinciosul Împărat Justinian cel Mare.

HOROSCOP Tradiţional, în "Kalendar" Ziua Ursului, a treia. Adică continuă festivalul dedicat sălbăticiunilor care erau hrănite ca să nu facă rău turmelor care coborau de la munte, drumeţilor, sau satelor. Obiceiuri înţelepte şi vechi, “dintotdeauna” după cum spunea bunul preot Simeon Florea Marian, care ne-a lăsat studii incomparabile de folclor, etnografie şi antropologie. Obiceiuri uitate acum şi acestă lipsă de continuitate este încă o sursă a vrajbei noastre.

Observaţi că mai întotdeauna serbările dacilor ţineau trei zile.

Geți, sau daci, cum se numeau ei? Strabon explică limpede acest lucru: ”Există și o altă împărțire a țării (Dacia), o împărțire mai veche, astfel că unii se numesc daci, alții geți. Geți se numesc cei din răsărit, care sunt la Mare, iar numele de daci se dă populațiilor de la Apus, cele care trăiesc lângă germani… Dacii vorbesc absolut aceiași limbă ca și geții. Dacă noi, grecii, îi cunoștem mai bine pe geți, cauza e că aceștia și-au schimbat necontenit așezările și au trecut de pe un mal pe altul al Istrului, printre traci și mysienii.”

Dar despre geto-daci, mai mult altadată, s-ar putea ca peste ceva timp să vă fac o surpriză, sper că plăcută. Până atunci mă documentez, am primit o ediție veche a lui ”Zamolxis” a lui Alexandru Busuioceanu și ”Misteriile lui Zalmoxis” volumul lui Constantin Daniel. Dacă prima lucrare am citit-o de mai multe ori, cea de a doua este o necunoscută.

HOROSCOP Dragi lupi, padawani și hobbiți, nu am mai discutat de mult despre astrologie. O să discutăm mai des pentru că ultimul bastion al adevărului şi al ştiinţei adevărate şi numesc Observatorul Astrologic "Nur-e-Dasht", Lumina Deşertului, a primit de la ”Ministerul educației și al ghidării islamice” din Teheran, un firman, contrasemnat de Guvernatorul din Mashad prin care ”savanții, oamenii de știință și preoții din Nur-e-Dasht sunt îndreptățiți să deschidă școală, să țină cursuri și să emită diplome de absolvire în studierea astrologiei islamice” Ultima redută în faţa imposturii, a şarlataniei şi a înşelătoriei, poate răspândi cunoștiințele extraordinare strânse acolo.

În ultimii cincizeci de ani ultimul observator astrologic din lume a fost susţinut de cei care locuiau acolo. Se află, adânc în deşert, în teribilul Dash-e-Kavir, Deşertul de Sare, pe la graniţa dintre Iran, Afghanistan şi Turkmenistan. Puţini ştiu coordonatele binecuvântatului loc.

HOROSCOP Nimic nu poate fi mai frumos decât imaginea cupolei albe-albe care apare, se naşte din deşertul ucigător. Apoi construcţiile sclipitoare ale locuinţelor astrologilor şi a fermei care le susţinea viaţa. Puţuri de apă adânci de peste o sută de metri, panouri solare, grupuri diesel de ajutor. Un grup de astrologi, oameni de știință, cu familiile lor, care constituie, acolo, la Nur-e-Dasht, un mare trib.

La fel ca şi mine, nu se plictisesc niciodată, pentru că mereu au ceva de făcut, nu se uită la televizor, nu ascultă... manele, sau echivalente. Când am fost pentru prima dată la ei, în marea seră hidroponică se auzeau cu claritate şi putere notele "Silk Road Suite" a lui Kitaro. "Cresc plantele mai bine, cu muzică bună!" mi-a spus un francez, "Chevalier de Sangreal" a cărui familie era la fel de veche ca şi Franţa.

Da, colectivul de acolo este internaţional. Toţi sunt foarte înalt pregătiţi şi au două-trei specializări. În coridoarele de sub observator, o adevărată reţea de mai mulţi kilometri, sunt cărţi vechi în cinci limbi, tabele, grafice, rapoarte, studii, hărţi stelare de o valoare inestimabilă.

Se spune că demult, foarte de mult, măreţul Sultan de la Samarkand a avut aici o mină. Ce se scotea, nimeni nu mai ştie... se crede că pietre semiprețioase.

Te simţi bine la Nur-e-Dasht, e o ambianţă cum nu este în niciun alt loc pe Pământ. Aerul este bun la gust şi stelele sunt aproape. Cei de acolo par că nu îmbătrânesc deloc şi sunt întotdeauna veseli şi fericiţi. Este ceva în aer...

Am primit un email de la ei. Nu îmi cer ajutorul, nu se plâng. Oameni adevăraţi. Înşiră faptele ca şi când ar povesti, fără patimă şi exuberare. Doar regretă că nu sunt cu ei, cunoştiinţele mele de astrolog, inginer-fizician și experiența managerială le-ar fi fost de mare folos. Școala pe care o s-o deschidă se va numi, normal, ”Madrasse Nur-e-Dasht”. Deja s-au făcut sute de înscrieri din toată lumea. Le-ar fi trebuit experiența mea… dar respectă hotărârea mea de a mă pustnici, cu toate că de multe ori la Nur-e-Dasht se exclamă: ”dacă ar fi fost mister Rado aici…”

Îmi semnealază că se va întâmplă ceva - dar lucrul acesta îl ştiam şi eu, cam de un an de zile! Îmi spun să urmăresc eclipsa de Soare de pe 21 august, care poate fi observată în toată America, în diverse grade. Despre eclipsă, în zilele următoare.

Vedeţi, pentru mine, ca astrolog, Nur-e-Dasht este ceea ce este Mecca pentru musulmani, sau Vaticanul pentru catolici.

Frumuseţea observatorului este întrecută doar de înţelepciunea scrierilor de acolo. Un centru de Putere! Acolo este, absolut, ceva în aer...

Forţa să fie mereu cu voi, dragi lupi, padawani și hobbiți, sper să primesc în continuare veşti bune de la Nur-e-Dasht, pentru că mâine este, în definitiv, o altă zi!

⃰ ⃰ ⃰

HOROSCOP

BERBEC Începe să se contureze un nou concept, o nouă idee sau proiect, dar, înainte de a te implica, trebuie să iei mai multe informaţii. Mici schimbări, la servicu, sau acasă, în registrul normal. Domeniile favorizate astăzi sunt cele ale finanţelor domeniului în care activezi. Eşti ca un strateg de birou: cu toate că ai idei sclipitoare, nu ai nici cheful şi nici putinţa să le pui în practică. Este o zi fastă, dar evită nepăsarea şi nerăbdarea. Fii prudent şi precaut, când discuti, negociezi şi mai ales în convorbirile la mobil!

HOROSCOP

TAUR Astăzi trebuie să fii conservator şi să refuzi ceea ce nu este conform vederilor tale. Sigur, dacă poţi fără să provoci conflicte, dacă situație se înfierbântă, rupe contactul, amână! Puţină iscusinţă, chiar şiretenie, nu strică, pentru rezolvarea problemelor de astăzi. Este bine să judeci lucrurile şi oamenii din mai multe puncte de vedere. Nu te lăsa impresionat doar de un aspect. Nu fi superficial! Este momentul să te ocupi de problemele tale administrative. Nu lăsa să se acumuleze probleme mici, care pot deveni probleme mari.

HOROSCOP

GEMENI O zi de rutină, care nu te motiveazi cine știe cât. Pare a fi o criză socială, dar gestionează totul cu mare grijă, stelele arată că poate fi vorba de o păcăleală, o minciună gen ”fake news”. Vitalitatea ta se situază la un nivel acceptabil, totuşi, trebuie să mai lucrezi la forma fizică şi să dai jos kilogramele în plus. Ceva mişcări în faţa ferestrei deschise, dimineaţa. Sau, poţi fugi cu căţeluşul prin parc. La serviciu dai dovadă de o autoritate şi duritate care nu sunt pe gustul tuturor. Dar câte bordeie, atâtea obiceiuri - nu te lăsa impresionat şi continuă. Ai dreptate! Totul este să te opreşti la timp, să nu exagerezi.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X