Editura Evenimentul si Capital

EVZ ani

Horoscop. Media în Spania, Turcia și Elveția. Prințul saudit Mohammed Ben Salman își elimină adversarii

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 9310 Vizualizari

Horoscop Principalul radiodifuzor public spaniol, RTVE , controlat de administraţia Rajoy a fost acuzat la rândul său, de manipulare şi cenzură în timpul conflictului. Proprii jurnalişti ai RTVE au criticat puternic influenţarea politică a strategiei editoriale. Decizia finală pentru preluarea controlului asupra CCMA nu a fost încă luată şi se speră într-o soluţie intermediată.

Horoscop Pe 6 noiembrie s-au născut împăratul Iulian al II-lea, Adolph Sax, Ray Conniff, Cesare Lombroso, Emil Loteanu, Olga Delia Mateescu, Petre Geambaşu, Alexandru Mitrea, Petre Haneş.

Horoscop Pe 6 noiembrie sunt în calendarul creștin-ortodox Sfinţii Pavel Mărturisitorul din Constantinopole şi Luca din Sicilia. Sanctificaţi, probabil, în perioada de afirmare internaţională a creştinismului, în care fiecare ţară, regiune, trebuia reprezentată între sfinţi. Nimic în ”Kalendar”, Anul Nou dacic este aproape!

Horoscop Pe 6 noiembrie ne amintim de împăratul Flavius Claudius Iulianus, pe care-l pomenim astăzi, cu regret şi admiraţie (6 noiembrie 332 - 26 iunie 363) numit de răuvoitori "Apostatul". Cred că v-am mai spus istoria, dar este importantă, așa că o s-o repet, în gând, repetiția este mama învățăturii, doar Soarele, în aceiași zi, ocupă, în fiecare an, același grad din zodiac! Toul se repetă, sigur, pe o spirală a existenței, lumea este un imens carusel! Dacă nu vă mai amintiți istoria, sau sunteți noi pe rubrica mea, o s-o găsiți la http://evz.ro/daca-imparatul-flavius-claudius-iulianus-nu-ar-fi-fost-asasinat.html

Dragi lupi, padawani și hobbiți, la mine în pustnicie a venit ceva lume, rude, prieteni să vadă cât de bine sunt. Așa am aflat că-i interesează mult informațiile pe care le furnizez aici, în rubrica mea. Ascult și mă supun. Pentru început starea mediei în Spania, Turcia și Elveția, apoi cum își elimină adeversarii prințul saudit Mohammed Ben Salman, MBS.

Horoscop Guvernul spaniol intenţionează să preia controlul radiodifuzorului public catalan. Pe măsură ce se amplifică tensiunile între guvernele spaniol şi catalan, media publice continuă să joace un rol-cheie, iar primul ministru spaniol, deranjat de acest aspect, intenţionează să preia televiziunea publică catalană. Una dintre măsurile preconizate pentru a îngrădi administraţia catalană vizează şi controlul asupra Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) , asupra reţelei gratuite (FTA), dar şi asupra TV3. CCMA a jucat un rol important în conflict şi mulţi analişti au criticat radiodifuzorul public pentru că ar fi încercat să manipuleze telespectatorii pentru a susţine mişcarea separatistă. În acelaşi timp, decizia administraţiei lui Mariano Rajoy a fost puternic criticată de asociaţiile jurnaliştilor şi de sindicatele din presă care consideră că acestă decizie este un atac la libertatea de exprimare.

Horoscop Principalul radiodifuzor public spaniol, RTVE , controlat de administraţia Rajoy a fost acuzat la rândul său, de manipulare şi cenzură în timpul conflictului. Proprii jurnalişti ai RTVE au criticat puternic influenţarea politică a strategiei editoriale. Decizia finală pentru preluarea controlului asupra CCMA nu a fost încă luată şi se speră într-o soluţie intermediată. Dar, dacă nu se va ajunge la o înţelegere, este posibil ca radiodifuzorul public catalan să intre sub controlul direct al guvernului de la Madrid, în săptămâna 6-12 noiembrie. Sursă: rapidtvnews

Horoscop Aflându-se în stare de urgenţă după tentativa de lovitură de stat din iulie 2016, Turcia a adoptat numeroase decrete guvernamentale, ultimul dintre ele referindu-se la crearea de noi companii de radio şi de televiziune şi la serviciile media prestate de acestea. Una dintre modificările cele mai importante este legată de jurisprudenţa Republicii Turcia asupra canalelor ce nu sunt situate pe teritoriul său, ci sunt difuzate prin sateliţii turci. Limba de difuzare originală a acestor canale nu este turca, aceste canale difuzând publicitate pentru toate tipurile de produse şi servicii, inclusiv loterie, video-chaturi, etc. Aceste canale nu sunt autorizate de către Consiliul Suprem al Radioului şi Televiziunii Turce. Problemele apărute se referă la informaţiile false depistate în legătură cu produsele care pot cauza prejudicii consumatorilor. Pe baza noilor amendamente, aplicarea legii s-a extins şi la aceste canale care vor fi obligate să obţină licenţă de difuzare. Ultimul decret guvernamental se referă şi la canalele pentru copii şi tineri care trebuie să marcheze corespunzător programele pe tranşe de vârste şi să coopereze cu Ministerul Familiei şi al Politicilor Sociale pentru a difuza programe favorabile familiei şi copiilor, pentru a facilita dezvoltarea fizică, mentală şi morală a acestora. În acelaşi timp, noul decret aduce mai multe tipuri de amenzi impuse societăţilor de radiodifuziune în caz de încălcare a articolelor legii. Sursă: merlin.obs.coe

365 de franci pe an va fi cuantumul taxei Radio/Tv pe care vor trebui să o plătească toate gospodăriile elveţiene de la 1 ianuarie 2019. În prezent, taxa este de 451 de franci pe an şi este legată de posesia unui aparat de recepţie radio şi un televizor. Dar, în şedinţa din 18 octombrie 2017, Consiliul Federal a fixat data şi noua taxă. S-a stabilit şi faptul că toate companiile care realizează o cifră de afaceri anuală mai mică de 500 000 de franci vor fi exonerate de plata taxei. Celelalte vor plăti un tarif progresiv, în funcţie de cifra de afaceri. Astfel, de la 1 ianuarie 2019, toate gospodăriile din Elveţia vor contribui la finanţarea serviciilor publice de radio şi tv, dar şi la finanţarea televiziunilor locale. Persoanele care trăiesc în case pentru vârstnici sau în cămine de studenţi nu vor plăti taxa. Circa trei sferturi dintre companii vor fi exonerate de taxă, plasandu-se sub jumătate de milion de franci cifra de afaceri anuală. Firmele cu cifra de afaceri sub un milion de franci vor plăti aceeaşi taxă ca gospodăriile, adică 365 de franci pe an.

Horoscop În continuare, taxa va merge de la 910 franci pe an, pe cinci paliere de taxare progresive. Cota parte ce revine serviciului public radio-tv va fi plafonată în 2019 la 1,2 miliarde de franci pe an. Dar şi posturile private vor beneficia de sume fracţionate dintr-un total de 81 de milioane de franci (faţă de 67,5 milioane în prezent). În plus, două milioane de franci pe an vor fi alocaţi Agenţiei Telegrafice Elveţiene (ATS). Dacă sumele încasate de la populaţie vor depăşi cheltuielile programate, restul se va depune într-un cont ce va putea folosit de Consiliul Federal, fie pentru a scădea taxa, fie pentru acordarea unor compensaţii. Prima evaluare a consecinţelor noii taxe se va face în 2020, apoi din doi în doi ani. Schimbarea sistemului de taxare pentru radio şi TV va permite scăderea cheltuielilor din gospodării şi din IMM-uri. În plus, se speră că noua taxa va fi plătită de mult mai multă lume, nemaifiind condiţionată de posesia uni aparat. Sursă: admin.ch.gov

Ascensiunea tânărului prinț moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed Ben Salman, în vârstă de 32 de ani, pare de neoprit.

În noaptea de 4 spre 5 noiembrie 2017 au fost arestați în Arabia Saudită, în cel mai mare secret, 11 prinți, patru miniștrii activi și 34 de înalți responsabili ai regatului.

Arestarea a fost decisă cu câteva ore mai înainte de un fel de ”comitet anticorupție” prezidat de MBS, Mohammed Ben Salman, prințul moștenitor al regatului lui Saud. Acest tânăr impulsiv, ambițios și mare amator de jocuri de noroc este pe cale de a deveni ”stăpânul inelelor” în peninsula arabă, prin eliminarea adversarilor săi politici.

Horoscop Fiul regelui Salman a eliminat, dintr-un foc, posibilii concurenți, sau pe cei care, de-a lungul timpului l-au contrazis, puteau să-i facă probleme, potențialii ostili. În Arabia Saudită, arestarea este egală cu condamnarea, nimeni nu este arestat fără să fie și condamnat. Așa, MBS elimină opoziția față de reformele ambițioase pe care vrea să le impună unei țări super-conservatoare, în care arestările pentru corupție sunt foarte rare.

Horoscop Prințul Saad, prietenul meu, care se înrudește cu MBS, îl sprijină și vorbește numai de bine și frumos despre acest prinț chipeș și ambițios. Pe de altă parte prin eliminarea celor 11 prinți, Saad a înaintat mult pe lista posibililor succesori la tronul lui Saud. Dacă nu el, atunci unul din cei doi băieți ai lui, sau băieții lor!

Horoscop Țin minte că pe timpul când eram secund-navigator în echipajul lui de căutători de comori de pe ”Red Barracuda 2”, cel mai rapid iacht de 37 de metri din lume, Saad mi-a mărturisit că era al 23-lea în linie directă la succesiunea la tron. Dacă cei 22 din familia lui dispăreau, sau aveau probleme cu legea, Saad devenea rege. Am făcut o glumă: ”Dacă îmi iau Steyr-ul și îi rezolv pe cei 22 dinaintea ta, ce îmi dai?” În ochii negri ai lui Saad parcă s-au adunat cele două săbii de pe steagul lui Saud: ”Fratele meu, ai face tu asta pentru mine?”

Horoscop Cam asta este situația în succesiunea la tron, în peninsula arabă sau oriunde există un monarh. E bine să fii rege, vorba lui Mel Brooks!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
17:59 Coldea s-a lansat la apă! IMAGINE DE COLECŢIE în articol. Fostul prim-adjunct al SRI poate intra în categoria VIRALUL ANULUI 17:52 Renate Weber face o analiză a „INGERINȚEI PERVERSE a SRI în actul de justiție” 15:58 Strategia secretă a lui LIVIU DRAGNEA în lupta cu Laura Codruța KOVESI. DOCUMENT INTERN al PSD 15:06 CINE SUNT PIONII lui Coldea? Vanghelie a dezvăluit cele două nume în direct, la TV. MINUT DE AUR 09:42 Toader l-a „atins” pe Iohannis după episodul LECTURA CONTINUĂ: „Întrebarea corectă este când va termina de înțeles?” 08:02 LIVIU DRAGNEA este o VICTIMĂ a SISTEMULUI! Editorial de Dan Andronic 16:39 Asociaţia Magistraţilor din România intervine în scandalul provocat de condamnarea lui Liviu Dragnea: „Nesocotesc independența judecătorului” 15:37 În cursa pentru Cotroceni, PSD ARE UN RIVAL pentru Iohannis. „Pentru a elibera țara asta, eu voi candida în 2019!” 12:22 Orban nu-i menajează pe social-democraţi: „PSD preferă statutul de grup infracţional organizat” 10:21 Cum putea SCĂPA DRAGNEA de CONDAMNARE. DEZVĂLUIRI de ULTIMĂ ORĂ din partea avocatului BOMBONICĂI PRODANA 10:01 Dragnea: Nu demisionez! Statul Paralel TREBUIE să DISPARĂ. NU mă SPERIE nici IOHANNIS, nici HELLVIG, nici PAHONȚU, nici KOVESI, nici alții 10:01 PSD pleacă la RĂZBOIUL TOTAL. SUSȚINERE UNANIMĂ pentru Dragnea, după CONDAMNARE, în LUPTA IMEDIATĂ contra Statului Paralel 09:50 Reacţie DURĂ a ICCJ după declarațiile social-democraților. Replica lui Toader: „Să ne cunoaștem și sa ne respectăm competențele” 08:57 EXPLOZIV - Dragnea a DEMISIONAT din TOATE FUNCȚIILE după ce a fost CONDAMNAT în 2015. Ce va face acum liderul PSD? 08:56 MIRCEA BADEA și CONDAMNAREA lui DRAGNEA. Reacție UIMITOARE din partea prezentatorului cu privire la șeful PSD 08:52 Pentru salvarea PSD și a guvernării, Liviu Dragnea trebuie să facă pasul înapoi! Gândul lui Ion Cristoiu 19:10 DECIZIE UNANIMĂ a CEx PSD: SUSȚINERE pentru Dragnea și Dăncilă; ACCELERAREA modificărilor la Legile justiției și Coduri; CONSOLIDAREA Curții Constituționale - DOCUMENT 15:49 Protest al USR în fața biroului lui Dragnea. Ce i-au transmis liderului PSD 14:35 Orban, apel la PSD înainte de CEx. „Trebuie să aleagă între a fi FIDELI României și a fi SLUGI” 08:26 Sorina Matei, despre DRAGNEA și MODIFICAREA LEGILOR: „N-AI CUM CU ĂȘTIA!”

Articole salvate