Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP Ce se mai întâmplă, în media, în Macedonia, Croația, Slovenia, Italia și Canada. Dar, Google, ce mai face?

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 9379 Vizualizari

HOROSCOP Google dorește să amelioreze relațiile dificile cu presa care se consideră jefuită pe internet. ”Cred că Google și editorii de presă au un interes comun”, a declarat Philipp Schindler, unul dintre directorii grupului. ”Dorim să-i ajutăm pe editori să-și găsească noi cititori și să-i transforme în clienți care plătesc.”

HOROSCOP Pe 18 octombrie s-au născut Jean-Claude van Damme, Henri Bergson, Melina Mercouri, Chuck Berry, Mihail Sebastian, Nicolae Teclu, Ştefan Bănică Jr.

În calendarul creștin-ortodox sunt Sf. Apostol şi Evanghelist Luca și Sf. Marin cel Bătrân. În ”Kalendar” continuă zilele lupilor, ale Lucinilor.

HOROSCOP Sf. Luca pare să fi fost din părţile Siriei. Adolf von Harnack, savantul german recunoscut ca autoritate în domeniul Noului Testament arată că Luca, Lucius de Antiohia, a scris Evanghelia sa între anii 120 şi 130. Şi "Faptele Apostolilor" cea mai elegantă şi logică scrisoare din Noul Testament. Această Evanghelie, scrisă într-o limbă aleasă, corespundea strategie Bisericii din acele timpuri: convertirea clasei conducătoare şi în special a femeilor nobile. Celelalte Evanghelii, sinopticele, scrise pe la anii 70-90 se adresau în special mahalalelor oraşelor, oamenilor săraci și fără multă carte.

Bun, nu mai repet, cu toate că este interesant cum creștinismul a devenit religie de stat în Imperiul Roman dintr-o minoritate de nici 8%. La fel ca islamul, astăzi, în Europa. Istoria se repetă.

Dar, am primit curierul de la Bruxelles și sunt unele lucruri pe care le-aș împărți cu domniile voastre, dragi lupi, padawani și hobbiți. Iată:

HOROSCOP Institutul macedonean pentru media a publicat ultimul său raport intitulat Proprietatea și modelele financiare în cazul posturilor de televiziune cu notorietate din Macedonia, Croația și Slovenia. Raportul fusese analizat în cadrul unei conferințe internaționale, în luna iulie, cei prezenți prezentând opinii pro și contra finanțărilor străine pentru posturile TV. Dacă posturile publice din Macedonia aparțin statului, nu același lucru se poate spune despre posturile comerciale cele mai influente din Croația și Slovenia care se află în posesia unor grupuri media internaționale, cum sunt CME( cu baza în SUA) si germanul RTL, ceea ce le permite o mai mare independență față de centrele de putere politice și comerciale locale. În plus, canalele de televiziune deținute de grupurile CME și RTL în Croația și Slovenia acordă o atenție specială dezvoltării activităților media pe diverse platforme pentru a fi în pas cu tendințele tehnologice și exigențele publicului. Ivan Lovrecek, vice-președinte al direcției RTL

HOROSCOP Croația a declarat în timpul conferinței, că investițiile făcute de grupurile media internaționale au permis transferul de cunoștințe moderne, dar și de norme și practici din țările dezvoltate. Pe de altă parte, independența și stabilitatea financiară a grupurilor media internaționale, determină o mai mare rezistență a mediei față de orice fel de influență asupra politicilor editoriale.Canalele de televiziune comerciale își păstrează integritatea, fermitatea și fac tot ce trebuie pentru a-și păstra independența politică, atâta timp cât dispun de fonduri suficiente pentru a supraviețui pe piață, a spus Milan F. Živkovic, fost consilier politic media la Ministerul Culturii din Croația. Această primă conferință din cadrul proiectului "#REForMediaMKD – Cetățeni OSC și reforma instituțiilor media în Macedonia", a fost finanțată de UE și organizată împreună cu Institutul pentru Pace din Ljubljana-Slovenia.

În altă ordine de idei, ministrul croat al culturii, Nina Obuljen Koržinek și managerul general al Radio Televiziunii croate (HRT), Kazimir Bačić au semnat un nou acord prin care se definește misiunea publică și obligațiile față de ascultători ale radiodifuzorului public, dar și cuantumul și sursele finanțării necesare. Acordul va funcționa în perioada 1 ianuarie 2018- decembrie 2022 și a fost precedat de o consultare publică prin care s-a solicitat opinia asupra conținutului programelor, deoarece finanțarea predominantă se face din taxa plătită de cetățeni. Sursă raport UE.

HOROSCOP Guvernul italian a emis un decret prin care impune creșterea cotelor de conținut local pe canalele naționale de televiziune. Canalele TV italiene trebuie să-și mărească acum producția de filme și seriale TV produse în Italia, difuzate între orele 18:00 - 23:00 și, de asemenea, să facă investiții în conținut obligatoriu, sub rezerva sancțiunilor severe. În practică, acest lucru înseamnă că fiecare canal TV național va trebui să difuzeze cel puțin un film sau un serial de televiziune italian pe săptămână (două în cazul radiodifuzorului public RAI).

Decretul va fi pus în aplicare până în 2020. Autoritatea pentru Comunicații (AgCom) va verifica conformitatea, iar sancțiunile vor include amenzi de până la 5 milioane de euro sau 2% din cifra de afaceri.

În plus, decretul introduce obligații de programare și investiții pentru platformele Netflix, Amazon și alte platforme la cerere, inclusiv adoptarea rapidă a directivei europene care este în curs de aprobare. Sursă Rai Uno

HOROSCOP Guvernul canadian a enunțat mai multe principii în materie de politici culturale ce vor permite propulsarea culturii canadiene în lumea întreagă. Între acestea se află investiția în creatori și în poveștile lor, stimularea descoperirii și distribuirii conținuturilor, dar și un rol mai important acordat radiodifuzorului public, CBC/ Radio Canada. Răspunzând noilor tendințe indicate de guvern, Hubert T. Lacroix, PDG al Radio Canada a a firmat că : În universul digital, istoriile de viață ale canadienilor pot concura acum cu tot ce se face mai bine în lume. Este o provocare, dar suntem convinși că ele se vor putea remarca și lucram în acest sens, susținându-i pe creatorii de aici. În documentul produs de guvernul canadian se spune că executivul este de acord ca radiodifuzorul public să continue să joace un rol central pentru a susține și a promova cultura canadiană.

HOROSCOP Filmele și programele vor fi create de canadieni pentru canadieni, dar și pentru a fi cunoscute în lumea întreagă.În câteva săptămâni, Radio Canada va lansa o nouă inițiativă ce va asigura difuzarea mondială a programelor și filmelor canadiene de limbă franceză. Radio Canada este încurajat de faptul că ministerul Patrimoniului canadian sprijină formarea unui consiliu al industriilor creative. Acesta este inspirat de inițiativa Creative Britain prin care s-a creat o strategie integrată de investiții în cultură. Radio Canada va lucra împreună cu guvernul și canadienii pentru a-și consolida mandatul, evoluând în continuare pentru a răspunde nevoilor cetățenilor. Conducerea CBC este deschisă consultărilor publice referitoaree la rolul pe care radioul public va trebui să-l joace pe viitor. Astăzi, CBC este marca digitală cea mai influentă din Canada, având un public de 18 milioane de persoane pe lună, adică jumătate din populația Canadei, prin intermediul platformelor digitale. Personalul este dinamic și inovator, iar informațiile difuzate sunt sursa cea mai demnă de încredere din toată țara.

CBC/ Radio Canada este radiodifuzorul public canadian care oferă programe diversificate în franceză, engleză și în alte opt limbi autohtone. Prezentarea informațiilor se sprijină pe un punct de vedere tipic canadian asupra informațiilor internaționale. Sursă Radio Canada

HOROSCOP Google propune noi mijloace destinate editorilor de presă pentru a-i ajuta să-și atragă mai mulți abonați, în special prin limitarea conținuturilor gratuite. În acest fel, Google dorește să amelioreze relațiile dificile cu presa care se consideră jefuită pe internet. Cred că Google și editorii de presă au un interes comun, a declarat Philipp Schindler, unul dintre directorii grupului. Dorim să-i ajutăm pe editori să-și găsească noi cititori și să-i transforme în clienți care plătesc. El a adăugat că noul model propus este rezultatul unor discuții îndelungate și al unor teste făcute împreună cu ziare importante cum sunt New York Times și Financial Times. Presa tradițională se confruntă cu probleme financiare pe care le impută, parțial, faptului că articolele sunt adeseori accesibile gratuit pe internet, în special pe motoare de căutare sau pe rețelele sociale.

HOROSCOP Astfel, presa pierde venituri din publicitate pe care le încasează pe internet Google și Facebook. Pentru a îndulci relațiile, Google va permite grupurilor de presă să aleagă numărul de articole cu acces gratuit. Acest lucru este deja posibil începând cu săptămâna acesta. Sistemul fusese deja stabilit în urmă cu peste zece ani, pentru minimum trei articole gratuite pe zi , dar piața informațiilor s-a schimbat radical, și doar editorii pot decide acum ce le convine pentru a nu-și pierde câștigurile, a declarat Richard Gingras, vice-președintele Google News. Astfel, începând de săptămâna acesta, editorii vor putea alege să nu lase niciun articol gratuit pentru internauți, dacă așa consideră că este în interesul publicației lor. Totuși, Google îi sfătuiește să lase circa 10 articole gratuite pe lună pentru a-și atrage cititorii. De asemenea, Google va împărtăși editorilor informațiile pe care le deține despre cititori( mail, nume, adresa) pentru a le permite să-i contacteze direct. Pe termen lung, Google se gândește să ofere presei posibilitatea de a folosi unele abilități tehnologice pe care le deține pentru a recunoaște potențiali abonați și pentru a le prezenta ofertele în momentul cel mai potrivit. Aceste posibilități vor fi oferite tuturor editorilor de presă din lume, a precizat Richard Gingras. Sursă TV5 Monde

HOROSCOP Am văzut ce se mai întâmplă în media și internet în Macedonia, Croația, Slovenia, Italia și Canada și Google care poate fi în rândul țărilor, o țară virtuală.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
19:10 DECIZIE UNANIMĂ a CEx PSD: SUSȚINERE pentru Dragnea și Dăncilă; ACCELERAREA modificărilor la Legile justiției și Coduri; CONSOLIDAREA Curții Constituționale - DOCUMENT 17:17 UPDATE - PSD pleacă la RĂZBOIUL TOTAL. SUSȚINERE UNANIMĂ pentru Dragnea, după CONDAMNARE, în LUPTA IMEDIATĂ contra Statului Paralel 17:00 Reacţie DURĂ a ICCJ după declarațiile social-democraților. Replica lui Toader: „ Să ne cunoaștem și sa ne respectăm competențele” 15:49 Protest al USR în fața biroului lui Dragnea. Ce i-au transmis liderului PSD 14:35 Orban, apel la PSD înainte de CEx. „Trebuie să aleagă între a fi FIDELI României și a fi SLUGI” 10:22 MIRCEA BADEA și CONDAMNAREA lui DRAGNEA. Reacție UIMITOARE din partea prezentatorului cu privire la șeful PSD 09:52 Pentru salvarea PSD și a guvernării, Liviu Dragnea trebuie să facă pasul înapoi! Gândul lui Ion Cristoiu 09:47 Cum putea SCĂPA DRAGNEA de CONDAMNARE. DEZVĂLUIRI de ULTIMĂ ORĂ din partea avocatului BOMBONICĂI PRODANA 09:30 Primarul PSD din Cavnic ȘTERGE PE JOS cu Dragnea: Să își dea DEMISIA din toate funcțiile deținute! 09:21 Firea a DEZVĂLUIT ce decizii va lua PSD după noua CONDAMNARE a lui DRAGNEA 09:16 ATAC ACID din interiorul PSD: Dragnea să își dea DEMISIA de la șefia Camerei Deputaților! 09:02 Cu ce argumente îl APĂRĂ Fifor pe DRAGNEA 08:57 REACȚIA lui MIHAI FIFOR la CONDAMNAREA liderului PSD. Ministrul Apărării susține că GUVERNUL îl preferă pe DRAGNEA la CONDUCERE 08:26 Sorina Matei, despre DRAGNEA și MODIFICAREA LEGILOR: „N-AI CUM CU ĂȘTIA!” 07:14 Ce se întâmplă în PSD după CONDAMNAREA lui DRAGNEA? PRIMA REACȚIE venită din VÂRFUL PARTIDULUI 22:16 Liderii PSD FAC SCUT în jurul lui Dragnea! Reacție de ULTIMĂ ORĂ din partid. Întrunire de URGENȚĂ în CEx 19:59 „Dacă nu DEMISIONEAZĂ, partidul va fi PULVERIZAT!” Ion Cristoiu anunță APOCALIPSA în PSD, după sentința lui Dragnea 19:44 EXPLOZIV - Dragnea a DEMISIONAT din TOATE FUNCȚIILE după ce a fost CONDAMNAT în 2015. Ce va face acum liderul PSD? 18:51 Băsescu, PRIMA reacție după CONDAMNAREA lui Dragnea. „ACUM!” „Pricepi că nu mai poţi administra discreţionar ţara şi trebuie să demisionezi” 11:49 SENTINȚA ICCJ pentru Liviu Dragnea: CONDAMNARE la 3 ani și 6 luni, ACHITARE pentru fals intelectual. Celelalte decizii din dosar

Articole salvate