Editura Evenimentul si Capital

Guvernul a majorat cu peste 50 la sută salariile angajaţilor de ANAF şi Finanţe fără să ANUNŢE

Victor Ponta
Autor: | | 6 Comentarii | 2723 Vizualizari

Guvernul a majorat salariile angajaţilor din ANAF şi alte structuri ale Ministerului Finanţelor fără să anunţe. Această majorare a fost posibilă prin derogare de la lege şi va intra în vigoare începând cu luna noiembrie.

Măsura este prevăzută în cadrul unei rectificări bugetare. Astfel, în Anexa 2 a actului normativ se poate observa că, la capitolul „Cheltuieli de personal” , în cadrul capitolului rezervat Ministerului Finanțelor Publice se regăsește o creștere a cheltuielilor cu circa 68,1 milioane de lei.

Astfel, prin derogare de la lege, Guvernul a decis că, începând cu drepturile salariale aferente lunii noiembrie 2015, funcționarii publici și personalul contractual din aparatul propriu al Ministerului Finanțelor și al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, precum și din Agenția Națională pentru Achiziții Publice și Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili vor beneficia de 25 de clase de salarizare succesive față de clasa deținută, informează profit.ro.

Contactat de Profit.ro, președintele confederației sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat că, în bani, această majorare reprezintă ceva mai mult de 50% din cuantumul actual. De asemenea, Hossu a spus cu doar trei zile înainte de aprobarea acestei ordonanțe că reprezentantul Ministerului Finanțelor a spus că nu există bani disponibili pentru asistență socială, mediu și veterinari, care solicitau mult mai puțin.

"Este o lege de salarizare «unitară și echitabilă»", a comentat, ironic, liderul sindical pentru sursa mai sus citată.
Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate