Un nou studiu aruncă în aer teoria că GIULGIUL din TORINO ar fi aparţinut lui Iisus. VIDEO în articol

Un nou studiu aruncă în aer teoria că GIULGIUL din TORINO  ar fi aparţinut lui Iisus. VIDEO în articol

Analizele efectuate de cercetătorul medico-legal Dr Matteo Borrini și chimistul Luigi Garlaschelli, folosind sânge real și sintetic, au concluzionat în Journal of Forensic Sciences că amprentele de sânge de pe Giulgiul din Torino nu erau în concordanță cu un cadavru.

Giulgiul din Torino este o pânză de in, care măsoară în jur de trei metri  și conține o imagine a unui bărbat care se crede că îl descrie pe Iisus. Experții au renunțat la pretențiile că Giulgiul din Torino este pânza de la înmormântare a lui Iisus, după ce o nouă anchetă medico-legală a arătat că petele de sânge au fost lăsate de cineva care stătea şi nicidecum  răstignit.

Dr. Matteo Borrini, cercetător științific la Universitatea Liverpool, John Moores, a declarat că cercetarea comună a determinat modelul stropilor de sânge și alinierea acestora pe pânză, într-o analiză efectuată în conformitate cu investigația asupra unei crime. El a explicat: "Aceasta este un fel de activitate criminalistică făcută în investigațiile poliției.  "Chiar și o persoană răstignită sau agățată ar trebui să lase pe cârpă un semn distinct de sânge, ceea ce ar fi o informație fascinantă ".

Cercetătorul a lucrat cu chimistul Luigi Garlaschelli, de la Universitatea din Pavia din Italia, folosind probele de sânge reale și artificiale pe cârpă.  Privind la orientarea petelor, ei au căutat să răspundă la întrebări cu privire la faptul dacă răstignirea prezentată pe Giulgiul din Torino a fost în formă de T, în formă de Y sau a fost un alt tip de execuție romană veche.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ceea ce au descoperit, totuși, a fost că petele de sânge nu erau în concordanță cu cineva care să pozeze în mod special.  Acest lucru a sugerat că cineva care a stat în picioare a fost folosit pentru a imprima celebrul tipar în diferite unghiuri pentru mâini, piept și spate.

Mai mult, un expert în domeniu, Jonathin Priest de Bevel, Gardner și Associates Inc, Oklahoma, a declarat pentru Buzzfeed: descoperirile s-au bazat pe părțile corpului ținute într-o poziție fixă, mai degrabă decât cadavrul transportat, curățat sau pregătit pentru înmormântare. El a subliniat că în cazul în care Giulgiul a imprimat amprentele de sânge la nivelul încheieturii, acestea ar fi "mai mult decât sigur" provenite de la o altă sursă,  ceea ce ar însemna că inima încă bate când a fost creată.

Revelațiile vin la aproximativ un an după ce alți experți au spus că Giulgiul din Torino a fost pătat de sângele unei victime a torturii, şi că a fost folosit pentru a fi îngropat pe Iisus.

Ei au mai au spus că pânza de in, considerată a fi fost folosită pentru a înfășura trupul lui Hristos după răstignire, conține "nanoparticule" care nu sunt tipice pentru sângele unei persoane sănătoase.  Elvio Carlino, cercetător la Institutul de Cristalografie din Bari, Italia, a declarat în iulie anul trecut că particulele mici au dezvăluit "o mare suferință" a unei victime "înfășurate în pânza funerară". 

Aceste particule aveau o "structură, dimensiuni și distribuție specifice", a adăugat Giulio Fanti, profesor la Universitatea Padova. El a spus că sângele conține niveluri ridicate de substanțe numite creatinină și feritină, găsite la pacienții care suferă traume puternice cum ar fi tortura.  Profesorul Fanti a spus: "Prin urmare, prezența acestor nanoparticule biologice găsite în timpul experimentelor noastre indică o moarte violentă pentru omul învelit în Giulgiul din Torino".

VIDEO: