Fraudă fiscală uriaşă în Germania

Fraudă fiscală uriaşă în Germania

Autorităţile germane investighează o fraudă fiscală de 3,4 miliarde de euro, care îi vizează pe mai mulţi manageri de companii ce au depus bani la LGT, cea mai mare bancă din Liechtenstein, pentru a evita impozitele autorităţilor.

Până acum, singura persoană numită oficial de procurorii germani a fost şeful Deutsche Post, Klaus Zumwinkel, suspectat de o evaziune fiscală de aproximativ un milion de euro. Zumwinkel şi-a dat ieri demisia din înaltul post deţinut. Ministrul german de finanţe, Peer Steinbrück, a declarat anterior că, dacă populaţia are drept model astfel de persoane, ar putea să pună la îndoială sistemul economic şi social.

Aparent, şeful Deutsche Post este numai vârful aisbergului unui grup uriaş de persoane care au folosit aceeaşi bancă din Liechtenstein, LGT, pentru a evita taxele autorităţilor germane. „Suddeutsche Zeitung“ a precizat că procurorii germani au în vedere nu mai puţin de 700 de suspecţi şi au pregătit deja 900 de mandate de percheziţie pentru investigaţiile ce vor fi lansate săptămâna viitoare. Cel mai mare scandal financiar, aşa cum a fost deja numit de presa germană, vine să afecteze şi mai mult imaginea lumii corporatiste germane, criticată pentru corupţie şi pentru salariile foarte mari oferite directorilor.

Ne puteți urmări și pe Google News