Emma Răducanu, nemulțumiri legate de câștigurile din tenis. Cerințele sportivei

Emma Răducanu, nemulțumiri legate de câștigurile din tenis. Cerințele sportivei Emma Răducanu s-a despărțit de iubitul ei. Sursa Foto: Instagram

Emma Răducanu și-a arătat nemulțumirea vizavi de modul în care sunt recompensate femeile din tenis, spre deosebire de bărbați. Fosta câștigătoare de turneu de Mare Şlem susține că multe jucătoare sunt mai bune din punct de vedere tehnic decât bărbații. În ultimii ani, românca a trecut prin mai multe accidentări, ajungând inclusiv pe masa de operație.

Emma Răducanu, despre diferențele dintre femeile și bărbații din tenis

Jucătoarea de tenis s-a confruntat cu numeroase accidentări. În 2023, aceasta a suferit mai multe operații, iar din acest motiv a fost nevoită să stea departe de terenul de tenis. Totodată, fosta câștigătoare de turneu de Mare Șlem a căzut în clasamentul mondial WTA.

Emma Răducanu

Sursa foto: Emma Răducanu / Facebook

Recent, aceasta și-a spus nemulțumirea vizavi de modul în care sunt recompensate jucătoarele din tenis.

„Multe dintre jucătoare sunt mai bune din punct de vedere tehnic decât bărbații. Ele se bazează mai degrabă pe viteză, agilitate și creier decât pe forța brută.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ecartul de premii în bani este uriaș în turul ATP, ceea ce nu cred că este neapărat corect. Pe de altă parte, a juca trei seturi în competițiile de Grand Slam este mult mai bine decât cinci, la bărbați”, a spus aceasta.

Emma Răducanu

Sursa foto: Twitter

Openul Francez va acorda sume egale ambelor sexe

În ceea ce privește Turneul de tenis de la Roland Garros, jucătorii de ambele sexe vor primi sume egale.

În schimb, Italian Open va oferi suma de 550.000 de lire sterline câștigătoarei de la feminin. De altfel, câștigătorul de la masculin va încasa 750.000 de lire sterline.

Emma Răducanu s-a retras de pe tabloul calificărilor de la Roland Garros

Sportiva britanică de origine română Emma Răducanu a decis să se retragă de la Roland Garros, care va începe pe 26 mai. În prezent, aceasta este clasată pe locul 212 mondial. De altfel, fosta campioană a căzut mult în clasamentul WTA din cauza numeroaselor accidentări.

Pe lângă faptul că nu are clasamentul necesar pentru intrarea pe tabloul principal, Emma Răducanu nu a obținut un wild-card, precum Simona Halep.