Preşedintele Iohannis şi soţia sa, Carmen, nu mai sunt proprietarii casei din centrul Sibiului pentru care se judecă de mai mulţi ani, fiind radiaţi din Cartea Funciară.
Ei mai au la dispoziţie două căi de contestaţie, a precizat Puiu Nicolae Fesan, directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sibiu. Administraţia Finanţelor Publice Sibiu a solicitat, la 25 martie, radierea din Cartea Funciară a dreptului de proprietate. La 12 noiembrie 2015, Curtea de Apel Braşov a respins un recurs declarat de familia Iohannis şi a menţinut decizia Tribunalului Braşov din mai 2014, prin care a fost anulat contractul de cumpărare a imobilului din Sibiu. Imobilul a făcut parte din averea soţilor Ghenea, iar după decesul lor averea a trecut în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care a decedat fără a avea copii.
Președintele va contesta
Casa a trecut apoi, în anii 70, în proprietatea statului român, iar în 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriaşi. În 1999, contractele prin care chiriaşii au cumpărat casa au fost anulate în instanţă, la cererea fiului lui Nicolae Baştea, acesta din urmă fiind nepot al soţilor Ghenea. Familia Iohannis a cumpărat partea urmaşilor lui Baştea. Foştii chiriaşi au deschis procese pentru anularea contractelor prin care Iohannis a intrat în posesia imobilului, contestând calitatea de urmaş de drept al lui Baştea. Pe 16 noiembrie 2015, preşedintele Iohannis s-a declarat nemulţumit de sentinţa prin care a pierdut casa, punctând că va căuta căi de a o contesta.