Editura Evenimentul si Capital

Eugenia Bosânceanu, recompensată pentru întreaga carieră

„Nu-ți trebuie mai mult de o replică pentru a face un rol mare”, mărturisește actrița
Autor: | | 0 Comentarii | 552 Vizualizari

Actrița a fost recompensată, aseară, cu un Premiu Gopo pentru Întreaga Activitate. Organizatorii Galei Premiilor Gopo au acordat și un Premiu Special regizorului de animație Ion Truică.

Oricât de mic ar fi rolul, îți trebuie răbdare de Sisif și inteligența unui geniu ca să-l șlefuiești până ajunge o bijuterie, spune actrița Eugenia Bosânceanu. S-a născut pe data de 8 februarie 1925 în Rădăuți-Prut, județul Botoșani. A absolvit Institutul de Teatru din București în anul 1952. A jucat în „Codin“, „Ciulinii Bărăganului“, „Vifornița“, „Atunci i-am condamnat pe toți la moarte“ , „Pe aici nu se trece“, „Întoarcerea lui Vodă Lăpușneanu“ și atâtea altele.

„Mai un Urs de Aur, mai o Vrabie...”

Eugenia Bosânceanu spune că unul dintre cele mai importante lucruri este sentimentul de respect dus până la venerație pentru profesie. Profesoara sa, Aura Buzescu, i-a insuflat dorința de a face totul serios, cât mai serios. A învățat să trăiască în miezul cetății, în miezul vieții, al teatrului și al filmului. A mai învățat că trebuie să semene timpului în care trăiește, și nu e puțin lucru. „Nu am știut că voi fi recompensată cu un asemenea premiu. Nu am fost o răsfățată din punctul acesta de vedere. Sunt și acum foarte emoționată. Aceste premii ar trebui să se dea unul după altul. Mai un Urs de Aur, mai o Coțofană, mai o Vrabie. Mie mi s-a spus că trebuie să vin ca spectator la această gală, dar când mă uitam la televizor, într- o seară, mi-am auzit numele și faptul că mi se va acorda un Premiu Gopo pentru întreaga activitate. Și nu-mi venea a crede. M-am frecat la ochi încontinuu, am crezut că visez”, a declarat actrița pentru EVZ.


FOTO: ^„M-a scos din opinci Malvina Urșianu. Dacă nu-mi dădea ea rolul acesta, jucam numai țărănci toată viața” FOTO: ARHIVA PERSONALĂLoading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Cultură

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate