Este REVOLTĂTOR ce le-au spus preoţii elevilor traumatizaţi care ŞI-AU PIERDUT DOUĂ COLEGE ÎN COLECTIV. Patriarhia a ordonat totul
- Daniel Măgureanu
- 12 noiembrie 2015, 08:52
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti sunt de-a dreptul revoltaţi de atitudinea unor preoţi la orele de religie ţinute în trei licee din Capitală.
Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române au folosit drama din clubul Colectiv pentru a “educa” elevii că muzica rock este nocivă, iar gestul lor a fost explicat printr-o strategie de comunicare pusă la punct de Patriarhie.
Primul exemplu îl are în prim-plan pe profesorul de religie, Ioan Iscu, de la Colegiul „AD Xenopol” – unde au învăţat două eleve, victime ale incendiului de la clubul Colectiv –, care a distribuit elevilor inclusiv nişte texte care susţineau că muzica rock este satanică şi că scopul ei este de a-i îndepărta de religie pe bunii creştini.
„Vom încerca lămurirea unor aspecte mai puţin cunoscute ale muzicii rock, din dorinţa de a preveni, în special pe tineri de efectele negative, deosebit de periculoase ale ascultării muzicii rock. Propaganda care se face rockului face parte din planul de pregătire a unei noi ere în care toate religiile monoteiste să fie înlocuite cu religia unică, numită <>. Prin ascultarea muzicii rock intri sub acţiunea duhurilor necurate, eşti stăpânit de haos, de înclinarea spre violenţă şi sinucidere. Atenţie! Gândiţi-vă înainte de a imita pe idolii voştri că nimeni n-a câştigat din aceasta. Cei mai mulţi n-au idee despre aceste pericole. Dacă ar şti ce-i aşteaptă, n-ar asculta niciodată această muzică”, a spus profesorul în textul „Muzica rock în viaţa tinerilor”. Conform adevarul.ro, textele au fost publicate pe Facebook de bloggerul Paul Gabor, care le-a primit de la un elev de la liceu menţionat mai sus.
Mihaela Iacoban, directoarea colegiului, este revoltată de ceea ce s-a întâmplat la ora de religie. „Când ştii ce momente trăim acum cu toţii, este inadmisibil. Cel mai important la ora de Religie este să formăm caracterul, să le fixăm copiilor principii sănătoase de viaţă, apoi să vorbim despre rugăciuni şi altele. Profesorul le-a spus copiilor că le-a scris el, iar mie mi-a spus că este punctul de vedere al Patriarhiei. Voi discuta cu inspectorul de Religie pentru o evaluare a activităţii acestui profesor”, a spus directoarea, care a subliniat că situaţia este delicată pentru că două eleve din cadrul colegiului se numără printre victimele de la Colectiv.
Un alt exemplui a fost dat de Adrian Văncică, cunoscut pentru rolul lui Celentano din serialul „Las Fierbinţi“. Acesta a semnalat pe Facebook un caz de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu“: „E plin de idioţi pe lumea asta. Hai să vă spun una tare, reală 100%: am un nepot, elev la Vianu. Un domn Ioan Prunoiu, care predă religia, le-a dat (n.r. - elevilor) test cu două întrebări: 1.Ce ar fi făcut Fecioara Maria dacă ar fi primit o invitaţie în club Colectiv? 2.Ce ar fi făcut Fecioara Maria dacă ar fi fost invitată la un marş împotriva Guvernului? Dacă în urma acestei postări nepotul meu va fi persecutat didactic de imbecilul ăsta, îl strâng de gât cu mana mea. Creştineşte“, a scris Văncică pe Facebook.
Conducerea colegiului nu s-a implicat în acest caz. „N-am de unde să ştiu ce face el la clasă, nu comentez”, a răspuns Corina Vinţ, directoarea Colegiului Naţional de Informatică „Tudor Vianu”.
Al treilea caz a fost înregistrat la Şcoala Centrală din Bucureşti, unde o profesoară a făcut mai multe comentarii nepotrivite, spunând că aceia care au ales să petreacă seara fatidică în club Colectiv şi făcând aluzie că ar fi fost pedepsiţi de Dumnezeu.
„Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti nu este de acord cu astfel de derapaje. Este revoltător, să pună mâna pe pedagogie şi pe psihologie aceşti profesori. Este o încercare deosebită pentru întregul popor, care este zdruncinat. Fiecare profesor are dreptul la propriile opinii, dar la el acasă”, a declarat Marian Banu, purtător de cuvânt al ISMB.
Preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, susţine că aceste derapaje reprezintă o problemă de sistem. „Vă spun că primesc zilnic mesaje de genul acesta, din toată ţara. Este feudalism ce se întâmplă în majoritatea şcolilor din România. CNE va lua demersurile necesare în acest sens”, a spus Horia Oniţă.