Editura Evenimentul si Capital

Efectele crizei. Terenurile lui Onţanu au ajuns gropi de gunoi

Multe dintre terenurile date de primarul Onțanu au rămas în paragină FOTO:EVZ
Autor: | | 1 Comentarii | 1769 Vizualizari

Un document semnat doar de primarul Neculai Onţanu şi secretarul Toma Şutru a împroprietărit o persoană cu aproape 90.000 mp

Potrivit referatului de arestare întocmit de procurori, documentul a fost transmis Comisiei Municipiului Bucureşti pentru analiză şi validare/invalidare a anexei 47 pentru 2.631 de persoane.

Solicitările pentru restabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor din sectorul 2 al Capitalei până în 2007 totalizau 83.499,89 mp. Procurorii au sesizat lipsa semnăturilor celorlalţi membri ai comisiei. „Anexa la care se face referire în propunere este semnată, la rândul său, doar de cei doi inculpați.


FOTO: Neculai OnţanuAnaliza documentației relevă faptul că la momentul transmiterii propunerii, subcomisia nu avea toate datele indicate în notele direcției juridice și solicitate de membrii subcomisiei în data de 16.03.2007.

O parte din înscrisurile solicitate au fost depuse abia la data de 09.07.2007, de către mandatarul (...), direct la Registratura Prefecturii municipiului București”, se spune în referat. De remarcat este că cele mai multe loturi de teren din lista întocmită în 2007 sunt şi acum libere de construcții. Dar sunt şi excepţii.

Fosta fabrică de ţevi sudate

Pe lista întocmită de procurori se află terenuri de zeci de metri pătraţi, dar şi suprafeţe modeste.

Un exemplu este cel de 12.165 mp din „Şoseaua Colentina fără număr”.

Acest indiciu ne conduce la nr. 461 în sus, adică la terenul fostei fabrici de ţevi sudate. Pe acest teren au pus ochii mai întâi belgienii de la BelRom care doreau să construiască un centru comercial. „BelRom a plătit în 2007 aproape 60 de milioane de euro pentru terenul fabricii Helitube, din Șos. Colentina, unde se făceau ţevi sudate, cu intenţia de a-l transforma într-un mall cu o suprafaţă închiriabilă de 55.000 metri pătraţi. Alocaseră suma de 100 milioane de euro şi, deşi planurile păreau foarte serioase, centrul comercial încă nu a fost finalizat. Lucrările ar trebui să se termine până la sfârşitul acestui an (2012-n.r.), însă o nouă amânare nu ar surprinde pe nimeni, în condiţiile în care mulţi dezvoltatori au dificultăţi în a respecta termenele de predare convenite la începutul proiectului”, scria în 2012 o publicaţie cu profil economic.

Fabrica de Ţevi Sudate din Bucureşti este situată pe Şoseaua Colentina, la intrarea pe podul spre Voluntari. Clădirile au fost demolate, iar resturile de ciment au ajuns la firmele de autostrăzi şi la primărie pentru repararea străzilor. Urmele distrugerii se văd şi astăzi.

„Afacerea” Cremeniţa

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate