Editura Evenimentul si Capital

Veșnicul candidat, niciodată preşedinte. Cum intră în ISTORIE POLITICIANUL Vadim Tudor

Vadim Tudor
Autor: | | 14 Comentarii | 3687 Vizualizari

A fost la un pas să ajungă la Cotroceni în anul 2000. Rămas doar cu sigla PRM nu și cu oamenii din partid, Tribunul şi-a încearcat norocul pentru a cincea şi ultima oară în decembrie anul trecut.

Fondator al Partidului România Mare (PRM), Corneliu Vadim Tudor a candidat pentru a cincea oară la Cotroceni. Prima încercare a făcut-o în 1996, iar cea mai bună clasare a sa a fost în anul 2000, când a intrat în turul doi alături de Ion Iliescu.

A decis să intre, și anul trecut în decembrie, în cursa pentru prezidențiale, pentru că „România merge din rău în mai rău”. „Șeful statului trebuie să fie o personalitate puternică, nu trebuie să fie un individ călcat în picioare și șantajabil. Să se uite lumea la el ca la un reper moral și să se ducă toți la el să facă potecă, fiindcă, fiind întâiul magistrat al țării, el e împărțitorul dreptății”, declara Vadim Tudor.

Principalele măsuri pe care voia să le adopte, dacă reuşea să câștige alegerile din noiembrie, vizau decretarea stării de urgență în economie, reducerea TVA de la 24% la 10% și a cotei unice de impozitare de la 16% la 10%, precum și revizuirea Constituției.

LEGEA FUNDAMENTALĂ ar trebui să se prevadă că toți cetățenii României sunt de naționalitate română, susținea candidatul PRM.

POLITICĂ EXTERNĂ. Corneliu Vadim Tudor voia: „o neutralitate activă, o pace și o bună vecinătate cu cei din jurul granițelor noastre și, în contextul frământat al lumii contemporane, România să nu fie atrasă în conflicte care nu o privesc”.

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

De asemenea, Vadim Tudor a propus retragerea trupelor noastre din Irak și Afganistan.

ECONOMIE. La acest capitol, Vadim Tudor a spus că „nu mai e valabilă nicio lege”. Prin urmare, propunea să „se închidă robinetele jafului, să se vadă unde s-au dus cele 700 de miliarde de euro obținute din privatizare”. Voia a decreta Starea de Urgență în Economie și să ceară verificarea, la sânge, a situației finanțelor țării, precum și relansarea economiei și crearea de locuri de muncă reale punându-se un accent deosebit pe principalele ramuri care pot mări PIB-ul: agricultură și turism.

Locuri de muncă, prin lege

Acordarea unor procente semnificative din PIB pentru Educație, Sănătate, Justiție și Cultură este o altă măsură esențială pe care o voia candidatul PRM, care spunea că aceste domenii „trebuie să devină priorități naționale” iar românii ar trebui să beneficieze de gratuitate în domeniul Sănătății și al Învățământului. „Absolvenții liceelor, facultăților și școlilor profesionale vor primi, prin Lege, repartiții și locuri de muncă în România”, susținea C.V. Tudor, precizând că ar trebui elaborat și un program „de stopare a exodului creierelor” și de readucere în țară a celor plecați la muncă în afara granițelor. „Asigurarea hranei zilnice a populației, prin cumpărarea, de către stat, a pământurilor necultivate și înființarea unităților agricole de Stat”, este o altă măsură pe care acesta o avea în vedere.

Totodată, C.V. Tudor preciza că alte măsuri vizează scoaterea în afara legii a formațiunilor alcătuite pe criterii etnice și care „uneltesc la destrămarea Statului Național Unitar Român”, precum și redarea demnității Armatei și Bisericii, care „trebuie să fie ferite de lipsuri și servituți umilitoare”.

Președintele „patriot”

Corneliu Vadim Tudor spunea, într-un interviu acordat Agerpres, că știe bine ce are de făcut pentru că meseria sa este țara. „Ieși cu mine pe stradă, în orice așezare a acestei țări, și vei vedea ce grad de simpatie din ce în ce mai ridicat am eu. Mă recomandă faptul că nu am fost niciodată la guvernare. Nu i-am mințit și nu i-am trădat niciodată pe români (...) Am fost și am rămas un patriot integru”, a declarat C.V. Tudor. Dacă va câștiga alegerile, va salva România de la „dezastru”. „Dacă nu câștig eu alegerile, nu mai este nicio speranță pentru această țară. Se vor eterniza și alterna la Putere aceleași grupuri interlope”, a concluzionat Vadim Tudor.

Cine a fost Tribunul:

Pagina 1 din 2Loading...

Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
13:14 Ce AVERE a lăsat Regele Mihai urmașilor săi. LOCUL ocupat de FAMILIA REGALĂ în TOPUL celor mai bogați români 11:50 Regele Mihai. Funeraliile Regale. AUDIENŢELE TELEVIZIUNILOR. Cine a acaparat ratingul? SURPRIZĂ! 11:18 IMAGINI EXCLUSIVE din Trenul Regal care se îndreaptă spre Curtea de Argeș. Foto de colecţie în articol 10:58 Comportamentul fiicelor regelui Mihai, la funeralii, explicat de un psiholog cunoscut 10:48 Regele Mihai. ADEVĂRUL CE TREBUIE ŞTIUT de români. Un general de Securitate L-A TRANSFORMAT DIN REGE ÎN DOMN. Mărturii istorice 10:46 CADOUL INEDIT primit de Principele Nicolae în fața Palatului Regal. CULISELE unui MANIFEST ANTICOMUNIST. EXCLUSIV EVZ 09:37 Ce scrie presa internațională, despre FUNERALIILE REGELUI MIHAI! Publicația care și-a „INNEGRIT” prima pagină, în memoria Majestății Sale 09:32 SCANDAL POLITIC chiar în timpul doliului naţional. CHIAR NU EXISTĂ RESPECT pentru memoria Majestăţii Sale? 08:46 Gândul lui Cristoiu. Petre Roman despre vizita Regelui din decembrie 1990: „M-am trezit cu o situație contrară celor convenite” 21:49 Securea războiului regal n-a fost îngropată nici măcar la funeralii. Principele Nicolae, ţinta unui gest care va stârni multe reacţii 18:43 Mesajul IMPRESIONANT al președintelui Klaus Iohannis, după funeraliile Regelui Mihai 18:23 Regele Mihai. Cele mai emoționante imagini de la funeraliile regale - FOTO 18:16 Regele Mihai, ţinta unui DEMERS RUŞINOS AL PDSR, într-o IMAGINE-EVENIMENT, publicată în EVZ. Foto în articol 18:15 Protest anti-PSD în ziua FUNERALIILOR Regelui Mihai 18:11 CULISELE EXPULZĂRII Regelui Mihai în decembrie '90. Whisky, SRI, Doi și-un Sfert, Iliescu, Roman, Pleșu... Dezvăluiri spectaculoase! 12:13 Carmen Iohannis a surprins pe toată lumea! Cum a apărut aceasta la FUNERALIILE REGALE. Foto în text! 11:16 Ce scriu PUBLICAȚIILE INTERNAȚIONALE despre funeraliile Regelui Mihai. Mesaje PLINE DE EMOȚIE și solemnitate 11:07 RĂMAS-BUN Majestate! Sicriul Regelui Mihai I a fost coborât în Necropola Regală, de la Curtea de Argeș 11:07 Ultimele zile din viața Regelui Mihai. Mărturiile emoţionante ale maicilor care au avut grijă de Majestatea Sa până în ultima clipă 20:41 O ultimă UMILINŢĂ pentru Regele Mihai. Legea NU INTERZICE prezența Coroanei de Oțel la funeralii

Articole salvate