Dosar de candidat la prezidențiale 2014. Corneliu Vadim Tudor - veșnicul candidat, niciodată președinte
- Carmen Vintil ă
- 1 noiembrie 2014, 00:00
A fost la un pas să ajungă la Cotroceni în anul 2000. Rămas doar cu sigla PRM nu și cu oamenii din partid, Tribunul își încearcă norocul pentru a cincea oară.
Fondator al Partidului România Mare (PRM), Corneliu Vadim Tudor candidează pentru a cincea oară la Cotroceni. Prima încercare a făcut-o în 1996, iar cea mai buna clasare a sa a fost în anul 2000, când a intrat în turul doi alături de Ion Iliescu.
A decis să intre, și anul acesta, în cursa pentru prezidențiale, pentru că „România merge din rău în mai rău”. „Șeful statului trebuie să fie o personalitate puternică, nu trebuie să fie un individ călcat în picioare și șantajabil. Să se uite lumea la el ca la un reper moral și să se ducă toți la el să facă potecă, fiindcă, fiind întâiul magistrat al țării, el e împărțitorul dreptății”, a declarat Vadim Tudor.
Principale-le măsuri pe care le va adopta, dacă va câștiga alegerile din noiembrie, vizează decretarea stării de urgență în economie, reducerea TVA de la 24% la 10% și a cotei unice de impozitare de la 16% la 10%, precum și revizuirea Constituției.
LEGEA FUNDAMENTALĂ ar trebui să se prevadă că toți cetățenii României sunt de naționalitate română, susține candidatul PRM.
POLITICĂ EXTERNĂ. Corneliu Vadim Tudor ar vrea: „o neutralitate activă, o pace și o bună vecinătate cu cei din jurul granițelor noastre și, în contextul frământat al lumii contemporane, România să nu fie atrasă în conflicte care nu o privesc”.
De asemenea, Vadim Tudor propune retragerea trupelor noastre din Irak și Afganistan.
ECONOMIE. La acest capitol, Vadim Tudor spune că „nu mai e valabilă nicio lege”. Prin urmare, propune să „se închidă robinetele jafului, să se vadă unde s-au dus cele 700 de miliarde de euro obținute din privatizare”. Va decreta Starea de Urgență în Economie și va cere verificarea, la sânge, a situației finanțelor țării, precum și relansarea economiei și crearea de locuri de muncă reale punându-se un accent deosebit pe principalele ramuri care pot mări PIB-ul: agricultură și turism.
Locuri de muncă, prin lege
Acordarea unor procente semnificative din PIB pentru Educație, Sănătate, Justiție și Cultură este o altă măsură esențială pentru candidatul PRM, care spune că aceste domenii „trebuie să devină priorități naționale” iar românii ar trebui să beneficieze de gratuitate în domeniul Sănătății și al Învățământului. „Absolvenții liceelor, facultăților și școlilor profesionale vor primi, prin Lege, repartiții și locuri de muncă în România”, susține C.V. Tudor, precizând că ar trebui elaborat și un program „de stopare a exodului creierelor” și de readucere în țară a celor plecați la muncă în afara granițelor. „Asigurarea hranei zilnice a populației, prin cumpărarea, de către stat, a pământurilor necultivate și înființarea unităților agricole de Stat”, este o altă măsură pe care acesta o are în vedere.
Totodată, C.V. Tudor precizează că alte măsuri vizează scoaterea în afara legii a formațiunilor alcătuite pe criterii etnice și care „uneltesc la destrămarea Statului Național Unitar Român”, precum și redarea demnității Armatei și Bisericii, care „trebuie să fie ferite de lipsuri și servituți umilitoare”.
Președintele „patriot”
Corneliu Vadim Tudor spunea, într-un interviu acordat Agerpres, că știe bine ce are de făcut pentru că meseria sa este țara. „Ieși cu mine pe stradă, în orice așezare a acestei țări, și vei vedea ce grad de simpatie din ce în ce mai ridicat am eu. Mă recomandă faptul că nu am fost niciodată la guvernare. Nu i-am mințit și nu i-am trădat niciodată pe români (...) Am fost și am rămas un patriot integru”, a declarat C.V. Tudor. Dacă va câștiga alegerile, va salva România de la „dezastru”. „Dacă nu câștig eu alegerile, nu mai este nicio speranță pentru această țară. Se vor eterniza și alterna la Putere aceleași grupuri interlope”, a concluzionat Vadim Tudor.
CARTE DE VIZITĂ- CORNELIU VADIM TUDOR prezidențiabilul PRM
S-a nãscut în 1949, la București, și are 64 de ani. A deținut timp de 16 ani (1992 -2008) funcția de senator, iar 5 ani ( 2009- 2014) a fost europarlamentar. Este cunoscut pentru izbucnirile sale temperamentale și în aparițiile sale pe scena publică. A terminat Facultatea de Filosofie a Universității din București. Are două doctorate, unul în istorie, și celălalt în Teologie. În 1972 a început sã lucreze ca jurnalist pentru „România liberã”, „Magazin”. La începutul anului 1990 își înființează propriile publicații. În 1991 a intrat în politică ca fondator al PRM. Este căsătorit și are două fiice. Este cunoscut în spațiul public ca un om cu o culturã generalã foarte bogatã, dar extrem de coleric.
Bila albă
Are o mare dragoste față de toate animalele. „În primul rând câinii, pe care îi consider cel mai mare dar pe care Dumnezeu l-a făcut omului”, spunea C.V. Tudor, care are acasă 30 de câini.
Bila neagră
Corneliu Vadim Tudor este singurul candidat care promite că va grația mai multe nume grele, aflate după gratii. L-aș grația în primul rând pe Gică Popescu, pe Gigi Becali, pe Dan Voiculescu”, a anunțat Vadim Tudor.
Susținători
Dacă la celelalte alegeri Corneliu Vadim Tudor avea în spate un partid, acum are doar sigla. În iunie 2013 el a fost dat jos din fruntea PRM, după ce organizațiile județene i-au reproșat că a îngropat partidul. Vinovat de acest puci a fost găsit Viorel Hrebenciuc. „Este o făcătură marca Viorel Hrebenciuc”, a acuzat Vadim Tudor. În locul lui a fost înscăunat Gheorghe Funar. Ulterior, magistrații Tribunalului București au decis ca Vadim Tudor să fie repus în funcția de președinte al PRM.
Fără bani de campanie
Oamenii care ani de zile i-au fost alături l-au părăsit, rând pe rând: Codrin Ștefănescu, Daniela Buruiană, Lucian Bolcaș, Lia Olguța Vasilescu. Plecarea lui Corneliu Ciontu a fost cea mai mediatizată. După ce i-a dat șefia partidului în 2005, Vadim a revenitdupă două luni și i-a dat afară din PRM pe Ciontu și pe partizanii acestuia, care încercau o apropiere de Popularii Europeni.
Astfel, la alegerile din 2008, PRM nu a reușit să obțină niciun loc în Parlament, la fel și în 2012. Drept urmare, Corneliu Vadim Tudor s-a reorientat spre Parlamentul European. Și-a finanțat campania printr- o alianță cu Gigi Becali, marcată de injurii. În istorie a rămas „maimuța curentată”. La ultimele alegeri europarlamentare PRM obținând doar 2.7%, iar Vadim Tudor a rămas fără mandatul de europarlamentar.
„Principalul meu adversar este lipsa banilor pentru campania electorală. De abia s-au pus șase bannere în Capitală și un cub la Opera Română, în apropierea casei mele”, declara, recent, Corneliu Vadim Tudor. Când și-a înregistrat candidatura la Biroul Electoral Central, Vadim Tudor le-a spus jurnaliștilor că va trebui sa își vândă mașina și o parte din colecțiile de artă.
Cu toate acestea, Vadim Tudor s-a lăudat că are 18%, într-un sondaj publicat de Intact Antena 3 pe 8 octombrie, realizat pe un eșantion de 75.000 de oameni. „Eram pe locul 3. Probabil am crescut între timp”, a spus Corneliu Vadim Tudor.
Controverse
Rivali în competiția pentru Cotroceni, Corneliu Vadim Tudor și Gheorghe Funar și-au contestat unul altuia candidatura. Judecătorii constituționali au respins contestațiile.
În 2011, liderul PRM a fost protagonistul unui imens scandal. A fost evacuat cu scandal din sediul în care se mutase pentru că acumulase datorii la utilități. A fost nevoit săși scoată colecția de documente istorice la vânzare.
Corneliu Vadim Tudor a fost dat în judecată în mai multe cazuri pentru insultă și calomnie, în urma pamfletelor apărute, fie sub semnatura sa, fie sub pseudonimul Alcibiade, în revistele România Mare și Politica.
În 2006, în Parlament, Corneliu Vadim Tudor s-a aflat în fruntea unui grup de parlamentari PRM, care l-a huiduit pe președintele Traian Băsescu în timpul discursului, și a afișat bannere cu acesta înfățișat după gratii.
Liderul PRM a recunoscut public că are un temperament coleric și că joacă teatru câteodată.
EVZ îţi prezintă cele mai importante ştiri şi analize despre alegerile prezidenţiale din 2014. De asemenea, pe evz.ro vei putea afla în timp real rezultatele sondajelor exit-poll de la alegerile prezidentiale 2014. Cei mai bun portal de stiri va transmite in timp real rezultate turului 1 al alegerilor prezidentiale 2014 si rezultatele finale ale alegerilor prezidentiale 2014.
EVZ.RO vă prezintă cele mai importante știri despre ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014.
CITIȚI pe EVZ.RO sondaje, prezența la urne, rezultatele exit-poll-urilor și rezultatele la ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014 în timp real.