Editura Evenimentul si Capital

DOCUMENTUL DESPRE TRAIAN BĂSESCU, PREZENTAT DE GÂDEA, UN BLUF. Surse din cadrul CNSAS: «Este un fals! La noi nu există așa ceva!»

Mihai Gâdea
Autor: | | 29 Comentarii | 9813 Vizualizari

Documentul fabricat de Antena 3, prin care este atacat Traian Băsescu, este criticat de foarte mulți ziariști și internauți. Falsul este cât Casa Poporului. Surse din cadrul CNSAS au confirmat acest lucru

Mihai Gâdea a insistat că documentul pe care l-a prezentat, marți seara, în emisiunea pe care o păstorește, prin care Traian Băsescu era atacat, este un document autentic, deși istoria factuală îl contrazice. Dincolo de disfuncțiile de conținut, Antena 3 a descoperit calculatoare, imprimante și softuri folosite de Securitate în 1984, înainte ca toate acestea să fie inventate. Documentul despre care Mihai Gâdea susține că a fost redactat în 1984 este editat pe un calculator, într-un program word dotat cu opțiunea de corectare automată. Miercuri seară, la emisiunea Sinteza zilei, Mihai Gâdea și Mugur Ciuvică au spus că în 1984 Securitatea folosea calculatoare.


FOTO: Fostul președinte Traian Băsescu a anunțat că va da în judecată Antena 3, după ce Gâdea a prezentat falsul document. „Am o veste bună pentru Antena 3. Vă dau în judecată! N-am primit niciodată bani de la Securitate!”Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a declarat, pentru EVZ, că totul e o minciună: „La noi nu există așa ceva! Este un fals!”

Jurnaliștii EVZ au explicat de ce este imposibil ca acest document să provină din 1984. Pur si simplu atunci nu exista tehnologia IT care să permită editarea și printarea acelui text, în varianta pe care o prezintă Mihai Gâdea de două zile ca fiind autentică.

Andronic, Director General: „Stamatoiu a uitat să scoată funcția de autocorectare de la Windows-ul care nu se inventase in 1984”

„Antena 3 a ales calea cea mai proastă. În loc să spună că au transcris ei documentul, ne spun că adjunctul Informațiilor Externe scria la calculator în 1984. Așa se explică și faptul că pe rândul doi apare cuvântul „characterul”. Românescul „caracter” e modificat cu englezescul „character”. Cred că generalul DIE Aristotel Stamatoiu a uitat să scoată funcția de autocorectare de la Windows- ul care nu se inventase în 1984! Sau poate testa vigilența generalului Iulian Vlad în materie de engleză?”, explică Dan Andronic.


FOTO: Acesta este documentul pe care Mihai Gâdea l-a prezentat în emsiunea saMirel Curea, Prim Redactor - Șef Adjunct: „Dacă Gâdea a spus că în Securitate se redactau texte pe PC în 1984, înseamnă că a început să consume spirtoase”

Mirel Curea: „Dacă Gâdea a spus că în Securitate se redactau texte (rapoarte și alte documente) pe PC în 1984, înseamnă că a început să consume spirtoase în amestec. Din prezentarea documentului pe ecranul ăla al lor, din fundalul studioului, părea că au lăsat antetul, destinatarul și încheierea în formă lor originală, iar la mijloc au inserat textul din document, cules în word, că să poată fi citit lejer.

Dacă, însă, dintr-un document autentic (un raport oarecare al lui Stamatoiu către Vlad) au scos textul original că să-l înlocuiască cu unul cules la computer și au montat totul prin metoda copierii suprapuse, în scopul prezentării montajului drept document autentic, lucrurile stau peste imaginația mea. Este ca și cum fiicamea ar copia prin desenare cu creioane colorate o bancnotă de 100 de dolari, iar eu m-aș duce cu desenul ăla la cumpărături.

Revenind, Securitatea din vremea aia nu redacta documente „pe calculator”, ci la mașina de scris, pentru simplu motiv că nu avea așa ceva în dotarea destinată corespondenței externe sau interne. Singurele calculatoare ale Securității, la mijlocul anilor ‘80, erau cele de la CID, utilizate pentru stocare date și, dacă nu greșesc, cu niște terminale pe la niște direcții importante, dar tot pentru introducere date, în vederea stocării.


FOTO: Mihai GâdeaRepet, este peste imaginația mea, cu atât mai mult cu cât, pe lângă Gâdea, sunt câțiva care cunosc exact cele expuse de mine mai sus. Mie, însă, altceva îmi da de bănuit - nu ce a spus Gâdea, că ăla a mai spus și alte prostii legate de ce și cum făcea Securitatea - faptul că acel document, pe care Antena 3 l-a arătat, n-a fost, după prezentarea lui în emisiune, remis presei.

Dacă, însă, au întocmit un document prin metoda suprapunerii xero-copiate, în care au brodat un text care să conțină un secret al lui „polisinela”, vorba judecătoarei Bogdan, sau s-au lăsat intoxicați cu un asemenea document, au luat țeapa vieții lor”.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate