Documentul care demonstrează că s-a vorbit de foc la Colectiv înainte de tragedie | FOTO

Documentul care demonstrează că s-a vorbit de foc la Colectiv înainte de tragedie | FOTO

În urma incendiului de la Colectiv, au apărut mai multe teorii referitoare la această tragedie.

Una dintre aceste teorii făcea referire la o răzbunare în urma unei dispute privind spațiile închiriate în fosta fabrică Pionierul în care la subsol se afla și Clubul Colectiv.

Recent s-a descoperit că există o plângere depusă în acest sens la Secţia 14 de Poliţie, prezentată de ştiripesurse.ro

Joi, cetățeanul care a depus plângerea le-a cerut socoteală în scris celor de la Poliție după ce a văzut la televizor ce s-a întâmplat acolo.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aceasta plângere ar putea fi doar o pistă pentru aflarea cauzei principale a incendiului.

Reacţia Poliției Capitalei

”În data de 19.10.2015, la Secţia 14 Poliţie s-a prezentat un bărbat care a reclamat că un cunoscut de-al său l-a ameninţat, între ei existând de ceva vreme o dispută legată de un spaţiu în care funcţionează o sală de sport.

În fapt, reclamantul arată că acest spaţiu l-a închiriat la data de 01.10.2015, anterior, acesta fiind contractat de către prietenul său. Au avut mai multe discuţii cu privire la preluarea acestui contract, dar nu au ajuns la o înţelegere. La parte din aceste discuţii a asistat şi un terţ, prieten comun al celor doi.

Având în vedere că reclamatul a refuzat să elibereze spaţiul (sala de sport situată în clădirea “Pionierul”) şi i-a adresat injurii şi ameniţări cu acte de violenţă, bărbatul a depus plângere.

Din audierea persoanelor implicate, precum şi din investigaţii, rezultă că această situaţie nu are vreo legătură cu incendiul ce a avut loc în seara de 30.10.2015.

De asemenea precizăm că cei doi bărbaţi au declarat că s-au împăcat şi că vor rezolva situaţia pe care amiabilă.

Precizăm că spaţiul în care se află sala de sport este situat la etajul doi, corp C din clădirea menţionată, cu acces din strada Verzişori.”, se arată într-un punct de vedere remis de Poliţie.

Ulterior, reprezentanţii Poliţiei au transmis şi alte informaţii:

"Prin punctul de vedere transmis în această dimineaţă, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti v-a prezentat situaţia de fapt înregistrată în cauză.

 Faptul că persoana care a formulat reclamaţia, a revenit cu o solicitare pentru a i se comunica stadiul anchetei, nu este de natură a afecta concluzia investigaţiilor şi cercetărilor efectuate în cauză.

 Dacă o persoană consideră că sunt necesare informaţii suplimentare, fie pentru sine, fie pentru o cauză, are posibilitatea legală de a formula petiţii.

Dreptul de petiţionare este consfinţit de Constituţia României, iar activitatea de soluţionare a petiţiilor este reglementată de Ordonanţa nr. 27 din 30.01.2002."