Editura Evenimentul si Capital

MILIARDAR DISPĂRUT. Dinu Patriciu este de negăsit. JUDECAT pentru MANIPULAREA BURSEI de capital, afaceristul a fost reprezentat de un AVOCAT din OFICIU, ca cei mai săraci INCULPAŢI

14-05/patriciu-465x390
Autor: | | 52 Comentarii | 16044 Vizualizari

Reprezentat de un avocat din oficiu, fostul magnat nu mai este interesat de soarta dosarului Rompetrol. Achitat în primă instanță, Patriciu joacă ultima carte.

Nici la al șaptelea termen de judecată de la Curtea de Apel București Dinu Patriciu nu a fost prezent în sală. Citația transmisă la o adresă din Londra s-a întors cu mențiunea, „destinatar necunoscut”. În aceste condiții, cele două judecătoare au decis ca, pe viitor, fostul magnat al petrolului să fie citat la avizierul instanței și la casa din țară, ultimul domiciliu cunoscut al lui Dinu Patriciu.

În același timp, s-a luat decizia să se ceară detalii unui spital din Londra unde se bănuiește că a stat pentru o vreme Patriciu, înainte de a dispărea fără urmă. Asistat de un avocat din oficiu, la termenul de ieri, Patriciu nu a răspuns „prezent” la apelul grefierului.

Procesul se reia

Colegii de dosar au fost reprezentați de avocați. Cei care aveau legătură cu „creanța Libia” au fost invitați să plece din sală deoarece nu s-a pus în discuție acest aspect la termenul de ieri. Au rămas numai inculpații acuzați de manipularea bursei de capital. Reprezentantul DIICOT a cerut, încă de la început, audierea tuturor martorilor din acest caz. Cererea fost vehement criticată de avocați. Apărătorii au susținut că prin reaudierea martorilor se creează presiune asupra lor, mai ales că o femeie a fost acuzată de mărturie mincinoasă după ce și-a schimbat declarația inițială dată în fața procurorilor.

Toți martorii vor fi reaudiați

Judecătoarele au fost de acord cu reaudierea tuturor martorilor din acest caz, „mai ales că, în fond, s-a pronunțat o soluție de achitare”, a subliniat președintele completului de judecată.

În același timp, s-a dat un nou termen, peste trei săptămâni, când vor fi audiați prin teleconferință o serie de martori cu identitate protejată. Curtea de Apel București a respins în acest caz efectuarea unei expertize judiciare financiar contabile cerută de compania Rompetrol.

Judecătorii au respins și cererea unor inculpați de a li se comunica stadiul cercetărilor într-un dosar separat, față de cetățenii americani Stephenson George Philip și Hart Colin Richard.

Proces vechi de 8 ani

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate