Editura Evenimentul si Capital

Cum se mai poate scăpa de pușcărie

Autor: | | 5 Comentarii | 2590 Vizualizari

Furnizezi câteva date, scrii o dimineață întreagă, răspunzi la întrebări (garantat amabile) și pleci acasă

Ultima tendință, dacă nu și singura, în aceste vremuri tulburi este să găsești un procuror DNA căruia să-i spui ce ști, sau mai pe românește să torni. Este legal, poate și un gest de patriotism pentru că ajuți ancheta. Furnizezi câteva date, scrii o dimineață întreagă, răspunzi la întrebări (garantat amabile) și pleci acasă. Probleme de conștiință nu trebuie să apară. Cei turnați, în fond au furat și trebuie să plătească. Sunt lacomi și te-au înșelat și pe tine de multe ori. Dar , mai important și ei caută un procuror, căruia să-i spună ce știu, probabil și despre tine. Unii deja s-au descurcat, au mers acolo, au vorbit și stau liniștiți. Cei care au știut cum să pună problema și au găsit persoana potrivită nu mai apar prin stenograme, nu sunt pomeniți seara la TV și se simt protejați de lege. Exemple sunt destule.

Sincer, avocații i-au învățat pentru că pe ei nu-i ducea capul către asemenea grozăvii. Poate epoca “Mateuț” s-a cam dus, nu mai merge cu amânări și nici cu vicii de procedură, nu mai prind persecuțiile politice, pentru că se știe unde au ajuns cei care le-au invocat și le mai invocă după apelul de seară.

Cine putea să creadă că se va ajunge la nenorocirile astea! Cu multă trudă, cheltuială și minți deștepte aveam o țară numai bună pentru oameni de afaceri întreprinzători. Toate legile erau puse la punct, drepturile omului fiind atât de bine protejate. Zeci de chichițe, pe care maeștrii Baroului le visau și noaptea se întâlneau atât de fericit cu nevoile unor judecători încât viața era din ce în ce mai frumoasă, chiar dacă mai existau mici șicane. Banii mergeau la loc sigur pentru că după ce Hong Kongul a trecut la China comunistă eminețe cenușii au stabilit ca Cipru să devină una dintre pușculițele lumii . O insulă atât de primitoare cu sute de porturi, pe care nu le știe nimeni și adrese cifrate, ca să te pierzi în uitare, dacă și când vrei.

Cine să știe că treburile nu merg la infinit? Poate dacă am fi avut timp să apropundăm ceva istorie pe la școală ne luam unele măsuri de prevedere, învățând din pildele trecutului. Dar timp nu a fost, sportul era mai atrăgător decât cartea și anii au trecut. A venit blestemul acela cu 11 septembrie, încet, încet pușculițele misterioase au ajuns prin vitrine de servicii de informații, a mai venit și necazul cu Ucraina, România a devenit un pământ strategic și am ajuns la nenorocirile de astăzi. Dar tot e bine că nu se confiscă nici un euro! Ceva din legile mai vechi tot ne mai protejază, cât s-o putea! Până la urmă stai un an, doi. Ești VIP, dacă nimerești la spital e și mai liniște. Dar dacă nu dorești, iată se mai poate cu turnatul. Deja e coadă!

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate