Editura Evenimentul si Capital

Cum recunoaștem un psihopat. Semnele care îţi pot salva viaţa

Autor: | | 8 Comentarii | 19828 Vizualizari

Când auzim termenul de psihopat, ne gândim la un personaj negativ din fime sau la o persoană cu tulburări severe. Cu toate acestea, în societate ne lovim de persoane psihopate care, cel mai sigur, nu au fost diagnosticate niciodată și care poate nici ele nu conștientizează că au o problemă.

Ceea ce înseamnă că nu toți psihopații sunt agresivi și înspăimântători dar, chiar și așa, viața alături de un psihopat nu este ușoară nici în familie, nici la locul de muncă.

Vă propun o listă cu cele mai frecvente semne pe care le putem identifica ușor la cei din jur. Este important de știut că diagnosticarea corectă se face de către psihologul clinician sau al unui medic psihiatru.

CHARISMATIC

Psihopații reușesc să întrețină discuții interesante, fiind convingători și mai mereu știu să se pună într-o lumină favorabilă lor. Atunci când este nevoie știu să fie amuzanți și se simt bine când sunt apreciați de cei din jur.

MINCINOS

Au puterea să mintă cu mare ușurință pe oricine, fără ca să se simtă vreodată rușinat de acest comportament reprobabil.

EGOCENTRIC

Psihopații se percep ca fiind centrul universului, iar această perspectivă le întărește convingerea că cel mai bine e să tră- iască conform propriilor reguli. Au un sentiment grandios de autoimportanță, considerând că merită să primească mai mult de la viață decât alții. De cele mai multe ori, în realitate duc o viață parazitară, deși consideră că este normal să fie întreținut(ă) de altcineva și să nu muncească.

GRANDIOS

Psihopații sunt, de asemenea, predispuși să facă mari planuri pentru ei, iar când sunt în funcții de conducere impun obiective greu de atins.

NU SUNT EMPATICI

Nu au capacitatea de a se transpune în locul altuia, le lipsește empatia atât față de oameni cât și față de animale, pur și simplu nu își pot imagina punctul de vedere sau emoțiile celorlalți. Din această cauză, aceste persoane dau dovadă adesea de o duritate anormală sau chiar de sadism. În altă ordine de idei, psihopații nu sunt capabili să se atașeze emoțional de o altă persoană, sunt reci și egoiști.

NU AU REGRET

Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X