ALEGERI CONTROVERSATE. Liviu Fetter şi Sorin Burtea au fost validați în Consiliul de Administrație al TVR

ALEGERI CONTROVERSATE. Liviu Fetter şi Sorin Burtea au fost validați în Consiliul de Administrație al TVR

Liviu Fetter şi Sorin Burtea au fost validaţi ca reprezentanţi ai salariaţilor SRTv în CA al instituţiei, în ciuda faptului că în urma scrutinului organizat vineri Cornel Mihalache şi Mihai Rădulescu au avut cele mai multe voturi, fiind însă descalificaţi din cauză că nu au depus cazierul judiciar, potrivit mediafax.ro.

În consecinţă, membri supleanţi ai acestora fiind Dragoş Bocanaciu şi Sorin Rada, care s-au clasat pe următoarele locuri în urma alegerilor interne din TVR. În schimb, potrivit aceluiaşi proces verbal, până astăzi, la ora 20.00, Cornel Mihalache (598 de voturi) şi Mihai Rădulescu (584 de voturi) - aflaţi pe primele două locuri în urma scrutinului de vineri - "nu au depus cazierul judiciar" conform articolului 6, alineatul 1 din Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor reprezentanţilor salariaţilor pentru Consiliul de Administraţie al SRTv. Vor contesta rezultatele Mihai Rădulescu, care a obţinut 584 de voturi la scrutinul de vineri, a declarat că va contesta rezultatul alegerilor mâine, când va depune şi "certificatul de cazier judiciar".

El a spus că în Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor reprezentanţilor salariaţilor pentru Consiliul de Administraţie al SRTv, aprobat de Comitetul Director, candidaţilor li se cerea prezentarea "cazierului judiciar". Rădulescu a spus că el a depus declaraţie pe proprie răspundere că "nu are cazier judiciar", iar "certificatul de cazier judiciar" i-a fost cerut de către Biroul Electoral Central (BEC) din SRTv, printr-un e-mail, duminică, o zi nelucrătoare.

Mihai Rădulescu a mai spus că speră să nu fie pus în situaţia să conteste în instanţă rezultatul alegerilor din TVR.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Sper să nu se ajungă acolo. Dar oricum primii paşi vor fi contestarea acestui verdict, mâine, o dată cu depunerea certificatului de cazier judiciar, pe care mi l-au cerut astăzi, prin e-mail. Eu mâine respect această obligaţie, vin cu certificatul de cazier şi cu contestaţia la Comitetul Director, care a făcut acel Regulament formulat complet aberant. Iar dacă Comitetul Director îşi însuşeşte mai departe verdictul acestui Birou Electoral Central, evident că vom merge în instanţă şi sesizăm şi Avocatul Poporului şi Comisiile parlamentare pentru că s-a viciat rezultatul unui vot cât se poate de legal", a spus Mihai Rădulescu.