Editura Evenimentul si Capital

PELERINAJ. Constantin Brâncoveanu se întoarce după mai bine de 300 de ani la Sâmbăta de Sus. Moaștele sunt aduse de la Biserica Sfântul Gheorgh-Nou, din București, sâmbătă la ora 11.00

Moaștele lui Constantin Brâncoveanu
Autor: | | 20 Comentarii | 926 Vizualizari

În zilele de 4 și 5 octombrie a.c., moaștele făcătoare de minuni ale Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu vor poposi la ctitoria ardeleană a marelui domnitor, Mănăstirea Sâmbăta de Sus. În ziua de sâmbătă la ora 11.00, moaștele aduse de la Biserica Sfântul Gheorgh-Nou, din București, cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, de către părintele paroh Emil Cărămizaru, vor fi expuse spre închinare, între 11.00 și 18.30, la biserica brâncovenească Sfântul Nicolae din mijlocul municipiului Făgăraș. Sfintele odoare vor fi întâmpinate de către IPS Ioan, arhiepiscop onorific al Covasnei și Harghitei, ca delegat al Mitropoliutului Ardealului, IPS Laurențiu.

În aceeași zi, la ora 7 seara, moaștele vor ajunge la Mănăstirea Sâmbăta de Sus unde vor fi așteptate de însuși Patriarhul Daniel și Mitropolitul Ardealului, Laurențiu, împreună cu mai mulți ierarhi ai BOR. Racla va rămâne acolo până luni dimineață la ora 6 când delegația bisericească, condusă de PS Varlaam Ploieșteanul și preot dr. Emil Cărămizaru, se vor întoarce la București. Weekend-ul viitor moaștele marelui voievod se vor afla la altă ctitorie de suflet a sa, Mănăstirea Horezu prilej cu care, duminică, va fi resfințită biserica străvechii mănăstiri.

Un alt popas important al pelerinajului național al sfintelor moaște voievodale va fi Iașiul, unde, începând cu 13 octombrie, acestea vor fi alături de moaștele Cuvioasei Parascheva, pentru a fi venerate împreună de către credincioși.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate