În doar cinci luni de la lansare, campania declanșată de Digi 24 a însumat 12 anchete jurnalistice de amploare
Sute de ore de filmare, 12 anchete finalizate, riscuri şi reacţii dure ale autorităţilor. Toate fac parte din culisele campaniei „România furată”, emisiune care a reuşit să scoată la iveală nenumărate nereguli. Echipa este formată din Oana Despa, coordonator, şi reporterii Gerhald Ernst şi George Lăcătuş. „Drona folosită de echipa noastră a fost la un pas să fie distrusă, în timp ce filma echipele de muncitori care dărâmau colosul de la Siderca”, povestește Gerhald Ernst, care a simţit pe propria piele ce înseamnă să dezgropi secrete bine păstrate.
„Cel mai dificil moment a fost la filmarea combinatului Siderca din Călăraşi. Un utilaj folosit la dărâmare a încercat de mai multe ori să lovească drona, din fericire nu a reuşit. Problema e că drona rămăsese ulterior fără baterie, astfel că intrase într- un program automat de aterizare chiar lângă acelaşi utilaj şi muncitorii nervoşi. Totuşi, am fost norocoşi şi am reuşit să salvăm drona”, a povestit reporterul de la „România furată”.
La pândă, pentru o declarație
„Timp de 3 ore, Nicolae Cristea nu a ieșit din Tribunal. Au ieșit toți acuzații, mai puțin Cristea. Mă văzuse în sală și cred că a încercat să mă fenteze”. Să cauţi acul în carul cu fân şi pe fostul director al Loteriei Române la una dintre nenumăratele adrese pe care le are, e tare greu. Și totuşi... „Când am realizat ancheta despre Jaful de la „Loterie”, cel mai greu mi-a fost să-l găsesc pe Nicolae Cristea, fostul director al companiei. În dosarul „Loteria I” a avut înfățisare la începutul anului la Tribunalul București. Spre norocul meu, s-a prezentat la proces. Am fost în sală și am urmărit procesul, care s-a terminat pe la ora 13.00. Timp de trei ore, Nicolae Cristea nu a ieșit din Tribunal. Timp de trei ore, împreună cu operatorul Daniel Boșa, l-am așteptat în soare, în fața Tribunalului București... La 15.59, Nicolae Cristea a ieșit pe ușa principală a Tribunalului și am putut să vorbesc cu el”, își amintește George Lăcătuş, reporter la „România furată”