Editura Evenimentul si Capital

Ce se află ÎN INTERIORUL Pământului. Teorie şocantă | VIDEO

14-06/apamantbuna-465x390
Autor: | | 2 Comentarii | 5604 Vizualizari

O echipă de oameni de ştiinţă de la Harvard a emis o ipoteză care a cxreat în ultima vreme controverse.

Şi anume, cerecetătorii consideră că în mantaua pământului se află ceva incredibil: rămăşiţele unei Terre mai vechi, datând din vremea când o altă planetă s-a ciocnit cu a noastră şi a produs Luna.

Echipa, condusă de profesorul Sujoy Mukhopadhyay, consideră că dovezile  certifică faptul că doar o parte din planeta noastră s-a topit în urma ciocnirii cu planeta Theia.

Nu s-a topit

"Energia produsă în urma impactului dintre Terra şi Theia trebuie să fi fost uriaşă, îndeajuns de mare încât să topească întreaga planetă. Dar credem că nu s-a distribuit în mod uniform şi că, în timp ce emisfera care a fost lovită direct s-a dezintegrat, cealaltă nu s-ar topit cu totul. Analiza geochimică a scos la iveală diferenţe între raportul izotopilor din gazele nobile din diferite zone ale Terrei. Ideea că planeta nu s-a topit integral în urma coliziunii cu o planetă mai mare, pune la încercare noţiunile noastre cu privire la formarea planetei şi energia eliberată în urma ciocnirilor gigant. Dacă e corectă, am putea descoperi urme ale unui Pământ mai vechi, datând dinainte de coliziunea cu Theia", a afirmat  profesorul Mukhopadhyay.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate