Ce poţi face cu cojile de ouă

Ce poţi face cu cojile de ouă

Cojile de ouă sunt o sursă bogată de minerale, predominând calciul, care se găseşte într-un procent de 90%. Alte minerale care se găsesc în proporţii semnificative în coaja de ou sunt zincul, fierul, cuprul, manganul, fosforul, fluorul, clorul şi molibdenul.

Doza zilnică recomandată este de 1,5-3 g coji de ouă pisate. Iată care sunt principalele beneficii pe care cojile de ouă le aduc organismului.

Foloseşte cojile de ouă în felul următor: spală bine 5 ouă, zdrobeşte-le cojile şi introdu-le în 3 litri de apă. Păstrează preparatul în frigider o săptămână, după care poţi începe să consumi din el 2-3 pahare zilnic. Gustul poate fi ameliorat prin adăugarea de zeamă de lămâie.

Spală bine 8 ouă şi pisează-le cojile. Adaugă peste cojile zdrobite zeama de la două lămâi şi introdu preparatul la frigider pentru câteva zile. În momentul în care cojile pisate s-au înmuiat foarte bine, scoţi recipientul de la frigider, strecori lichidul şi îl amesteci cu 1 litru de alcool şi 1 kilogram de miere. Mixtura se păstrează încă o săptămână înainte de a se consuma. Se administrează câte o linguriţă după fiecare masă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Zdrobeşte cojile de la trei ouă. Ia un vârf de cuţit din pulberea de coji şi amestecă-l cu două linguri de zeamă de lămâie. Lasă amestecul la frigider 3-4 ore, până se înmoaie foarte bine cojile de ouă. Amestecă-le apoi cu 100 mililitri de lapte fierbinte. Consumă acest preparat de două ori pe zi, dimineaţa,  pe stomacul gol, apoi înainte de culcare.