Bătaia dintre generații în PNL. Cine este deputatul care se luptă cu „Gigeii” și „Mișuleii” din partid

Bătaia dintre generații în PNL. Cine este deputatul care se luptă cu „Gigeii” și „Mișuleii” din partid

În vâltoarea luptelor pentru putere, gâlceava dintre „promoţii” a devenit moda anului 2017 în PNL. Subit, unii parlamentari recenţi şi-au descoperit vocaţia de reformatori politici şi îi critică la scenă deschisă pe liberalii cu ştate vechi (catalogaţi, la grămadă, drept „retrograzi”, „expiraţi”)

Cel mai gălăgios „apostol al schimbării” este chiar deputatul Florin Roman (aflat la primul mandat), care tună şi fulgeră la adresa „Gigeilor” şi „Mişuleilor” din PNL, acuzaţi că se ţin cu dinţii de funcţii în detrimentul noilor liberali, care ar intenţiona o reformare reală a partidului.

Beneficiarul tuturor conducerilor liberale

În pofida acestor aparenţe teatrale, „Evenimentul zilei” a aflat că Florin Roman (deputat de Alba) nu este nici pe departe un om politic „nou”, ci chiar un protejat şi un beneficiar direct al tuturor conducerilor liberale, din 2006 şi până în 2016! Mai exact – atât în perioada lui Călin Popescu- Tăriceanu, cât şi sub mandatul lui Crin Antonescu –, Florin Roman (liberal din 2006) a fost numit politic de PNL într-o sumedenie de CAuri şi funcţii publice, fiind remunerat, per-total, cu sute de mii de euro. De asemenea, el a deţinut preşedinţia a două organizaţii PNL, în perioada binomului Gorghiu-Blaga.

Ne puteți urmări și pe Google News

Funcţii politice remunerate cu bani publici

Potrivit informaţiilor postate pe site-ul CJ Alba, cariera lui Florin Roman (fost jurnalist) a cunoscut o ascensiune fulminantă, încă din 2006, când a fost numit consilier la cabinetul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale şi membru al Consiliilor de Administraţie ale Eon Distribuţie, CEC, SC Automobile România SA şi Eximbank. Totodată, în perioada 2007-2009, Roman a fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Daewoo Automobile România SA. Din 2008 până în 2009, liberalul a ocupat funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Electrica Serv. De asemenea, între 2006 şi 2011, Florin Roman a fost numit secretar general la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor. Ulterior, în martie 2014, avea să devină vicepreşedinte Program Eurodysee la Ansamblul Regiunilor Europene.

Culmea ipocriziei

Cu alte cuvinte, Florin Roman „şterge cu buretele” ultimii 11 ani din epopeea personală şi, pozând în liberal de rit nou, „uită” că întreaga sa carieră (şi, implicit, situaţie financiară!) se datorează tocmai vechilor liberali – adică, acelor „Gigei” şi „Mişulei”, pe care acum îi înfierează cu mânie proletară şi îi vrea epuraţi, la grămadă, din primele linii ale partidului. De asemenea, Florin Roman nu este nici pe departe un novice al politicii propriu-zise, aşa cum insinuează de când a ajuns deputat. Bunăoară, el a fost purtător de cuvânt al PNL Alba şi, în perioada 2013-2016 (adică, chiar şi sub mandatul binomului Alina Gorghiu-Vasile Blaga), a devenit preşedinte al organizaţiei PNL Alba Iulia. Ulterior, a deţinut preşedinţia PNL Hunedoara. Indiferent de optica în care am analiza profilul lui Florin Roman, e limpede că deputatul nu are cum să încarneze (în niciun sistem de referinţă) prototipul liberalului nou, proaspăt, reformist şi imaculat care vrea să pară.

Despre trădare şi meritocraţie

Sâmbăta trecută, Roman a sărit la gâtul vechilor liberali, operând, totodată, şi o apologie a meritocraţiei. „Se pare că unii colegi nu au înţeles nimic din rezultatele alegerilor palamentare (…) Nu o să îi vedeţi niciodată pe cei (…) acei Mişulei, Gigei să se lupte cu PSD. (…) îi veţi vedea, însă, întotdeauna gudurândse pe lângă şefi, oricare ar fi ei. Primul lucru, se gudură pe lângă ei, apoi îi trădează, de fiecare dată. Întotdeauna au ştiut să se gudure pe lângă şefi (...) Cred că meritocraţia va trebui să izbutească odată pentru totdeauna şi în PNL!”, a declarat Roman.