Avocata PRINSĂ în timp ce lua MITĂ de la un client, trimisă în JUDECATĂ

Avocata PRINSĂ în timp ce lua MITĂ de la un client, trimisă în JUDECATĂ

Procurorii DNA s-au mișcat în timp record în cazul avocatei Ramona Elena Joldeș pe care au trimis-o săptămna aceasta în judecată la mai puțin de o lună de când a fost prinsă în flagrant în timp ce lua o sumă importantă de bani de la un client, și pusă în arest preventiv.

Avocata Joldeș, din Baroul București, profesa de câțiva ani la Timișoara. Pentru ea era o obișnuință să pretindă bani de la clineți, pentru mită. Avocatul Ramona Elena Joldes își convingea clienții să îi dea diverse sume importante de bani, chipurile pentru a-i mitui pe magistrații care le judecau dosarele. Ultimul client a reclamat-o la DNA. Pe 28 aprilie procurorii au realizat un flagrant, chiar în momentul în care avocata s-a întâlnit cu clientul şi a primit de la acesta suma de 12.000 lei. Banii ar fi trebuit să ajungă la preşedintele Judecătoriei Timişoara care ar fi urmat să distribuie banii mai departe, pentru ca dosarul bărbatului să fie soluționat favorabil. Flagrantul a fost realizat cu sprijinul informativ și tehnic al specialiștilor din cadrul SRI Timiș.

Avocata a fost arestată pe 28 aprilie, după un flagrant

În ordonanţa de reţinere s-au reținut probe din care rezultă că, Ramona-Elena Joldeș, în calitate de avocat în cadrul Baroului București, în perioada martie 2013 - aprilie 2014, a pretins de la denunţător 16.500 lei. Avocata Ramona Elena Joldeş a fost trimisă în judecată de DNA Timişoara pentru trafic de influenţă. În zilele de 19 martie, 7 şi 28 aprilie 2014, femeia a primit de la un client sumele de 1.000 lei, 1.000 lei, respectiv 12.000 lei, promiţând că, prin influenţele care le are asupra unor judecători şi procurori învestiţi cu judecarea ori soluţionarea cauzelor civile şi penale pe care denunţătorul le are pe rolul instanţelor de judecată ori ale parchetelor din Timiş, va interveni pe lângă magistraţi în scopul soluţionării lor favorabile. Cel care a denunţat-o pe avocată este nimeni altul decât fostul director al Regionalei CFR, Alexandru Silvăşan: cei doi s-au cunoscut cu nouă ani în urmă, la clubul CFR Timişoara,  unde el era preşedinte al Consiliului de Administraţie, iar avocata  se ocupa de consultanţă juridică.

Ne puteți urmări și pe Google News

Când clientul nu a vrut să dea mită, avocata a insistat să primească banii

“Începând din anul 2008, persoana denunţătoare din prezenta cauză a formulat şi exercitat mai multe plângeri penale şi acţiuni civile care au fost concepute şi depuse la momentul respectiv de către avocata Joldeş Ramona Elena. În cursul anului următor, respectiv în 2009, aceasta i-a spus clientului său că adversarii din procese câştigă litigiile pe motiv că reprezentantul lor, un alt avocat, i-ar mitui pe magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzelor. În acest sens, avocata Joldeş Ramona Elena i-a sugerat clientului său că acelaşi lucru ar trebui să-l facă şi ei, pentru a se conforma unor aşa-zise „bune practici” în justiţie. Sugestia inculpatei nu a fost urmată la acel moment de o pretindere efectivă şi de remiteri a unor foloase, astfel că, până în lunile februarie – martie 2013 nu a mai existat o continuare a acelei prime discuţii. Începând însă cu lunile februarie – martie 2013, inculpata Joldes Ramona Elena a început să-l contacteze telefonic în mod insistent pe denunţător, solicitându-i să se întâlnească pentru a discuta despre situaţia dosarelor aflate în curs de soluţionare la diferite organe judiciare, penale ori civile. Cu ocazia acelor întâlniri solicitate de către inculpata Joldeş Ramona Elena, aceasta i-a cerut să-i remită sume de bani pe care ulterior să le predea procurorilor şi judecătorilor învestiţi cu soluţionarea cauzelor, fără ca, în cadrul acelor întâlniri, să poată preciza cuantumul exact al banilor pe care urma să îi preda fiecăruia dintre magistraţii la care a făcut referire”, se arată în comunicatul DNA. Concret, avocata pretindea suma de bani pentru soluţionarea în interesul denunţătorului a două dosare civile aflate pe rolul Judecătoriei Timişoara, respectiv a două dosare penale dintre care unul aflat spre soluţionare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara şi altul la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara. Dacă iniţial a negat acuzaţiile, avocata a recunoscut ulterior acuzaţiile care i se aduc. Dosarul va fi judecat de Curtea de Apel Timişoara. (Foto: Adi Pîclișan)