Editura Evenimentul si Capital

Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei: Atacurile dintre actorii politici afectează grav interesele României

14-06/271878parlamentvot-1355331089-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 117 Vizualizari

Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei îşi exprimă regretul cu privire la atacurile politice din ultima perioadă dintre principalii actori politici, pe fondul campaniei electorale, atacuri ce afectează grav interesele României în relaţia cu partenerii euro-atlantici.

Acuzaţiile reciproce dintre principalii oameni de stat conduc către o slăbire a capacităţii de negociere şi relaţionare a statului român cu partenerii lui europeni şi internaţionali.

Facem precizarea că, în decursul lunii mai a.c., România a fost vizitată de Joseph Biden, vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, principalul partener strategic al ţării noastre. Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii a atras atenţia, în discursul public susţinut în cadrul acestei vizite oficiale, asupra câtorva elemente cheie: corupţia şi efectele acesteia asupra instituţiilor statului, atacurile repetate la adresa acestora şi la statul de drept şi, nu în ultimul rând, importanţa societăţii civile în asigurarea unui cadru democratic şi funcţional pentru un stat de drept.

De asemenea, ca principal partener din societatea civilă al mediului diplomatic acreditat la Bucureşti, ne exprimăm îngrijorarea, de altfel transmisă şi de către reprezentanţi ai mediului diplomatic (parteneri euro-atlantici) în cadrul unor discuţii recente, cu privire la atacurile dintre principalii actori politici şi conducători ai statului, care depăşesc cu mult cadrul de campanie electorală, şi considerăm cu atât mai regretabile atacurile de natură politică şi mediatică, la adresa instituţiilor din justiţie (instanţe, parchet, poliţie, alte instituţii cu responsabilităţi în susţinerea valorilor statului de drept şi ale democraţiei).

În încheiere, ne exprimăm speranţa că acest semnal de alarmă va fi receptat de către toţi actorii publici, având în vedere atât contextul geopolitic regional extrem de sensibil în care se află România, cât şi importanţa relaţiilor dintre ţara noastră şi statele membre UE în contextul negocierilor privind noua conducere a Comisiei Europene şi a Parlamentului European.

Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei va continua dialogul şi consultarea cu mediul diplomatic şi va transmite semnale de alarmă ori de câte ori consideră că sunt încălcate valori ale democraţiei şi ale statului de drept, precum şi drepturile omului.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate