Editura Evenimentul si Capital

CRIZA REFUGIAŢILOR. Aproape 1.800 de imigranți ajunși în UE vor fi cazați în România

După fi nalizarea gardului de sârmă ghimpată de la granița Ungariei, migranții din Serbia se pot orienta spre România
Autor: | | 5 Comentarii | 3988 Vizualizari

Cele șase centre de refugiați din România, care adună 950 de locuri, se vor umple în următoarea perioadă după ce migranții sirieni, în principal, ajunși în Ungaria, Italia sau Grecia vor fi mutați în țara noastră

Peste 800 de imigranți au ajuns în România, în primele şapte luni ale acestui an, în țara noastră,IAr mulţi dintre ei au cerut azil politic, au precizat, pentru "Evenimentul zilei", oficiali din MAI. Ca o deosebire, la câțiva kilometri mai la Vest, în Ungaria, în primele șase luni, peste 34.000 de migranți au cerut azil politic în țara vecină.

Cu toate că refugiații din Siria, Eritrea și Afganistan evită țara noastră, preferând Ungaria, Italia pentru a ajunge apoi în Germania, Austria și Suedia, ei ar putea fi, totuși, relocați către România.


Criza refugiaților se extinde în toată Europa


Mai exact, în urma unei înțelegeri care se pregătește la Bruxelles, o parte din cei 320.000 de imigranți care au intrat, în 2015, în Uniunea Europeană ar urma să fie direcționați către toate statele membre.

EVZ a aflat că se așteaptă relocarea din UE a 1.705 de cetățeni proveniţi din Asia, iar alți 80 proveniți din spațiul extracomunitar. Conform datelor oficiale, în primele șapte luni ale acestui an au fost înregistrați 414 de refugiați sirieni, 149 de irakieni și 37 de afgani. Problema refugiaților va fi discutată, astăzi, într-o ședință a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, convocată de vicepremierul Gabriel Oprea.

Gradul de ocupare: 20%

Astfel, toate cele șase centre destinate primirii și găzduirii refugiaților vor putea fi acupate 100% și, în plus, se vor mai creea temporar alte 700-800 de locuri. Centrele de refugiați se află în București, Galați, Rădăuți (județul Suceava), Maramureș, Giurgiu și Timișoara. În aceste centre, sunt 950 de locuri în care imigranții pot fi cazați.

Doar 20 la sută dintre ele sunt ocupate, ne-au precizat oficiali din Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Responsabili MAI ne-au precizat că România nu se află în pericol de a fi „invadată” de imigranți. Țara noastră nu este o țintă a sirienilor, afganilor sau altor cetățeni din țările asiatice. „Preferă rute mai ieftine, din Grecia, prin Bulgaria, Macedonia și Serbia. Ținta lor este să ajungă în Spațiul Schengen, iar prima țară este Ungaria”, ne-au explicat aceleași surse.

Ungaria e disperată

Ca un exemplu edificator că acum țara noastră nu prezintă interes pentru traficanți de migranți, ieri, la centrul de refugiați din București nu era niciun cetățean din Siria, locul de origine a majorității refugiaților care ajung în Europa. Dacă România nu a fost atinsă de tsunamiul migrației, autoritățile de la Budapesta cer disperat sprijin internațional. Mai mult, executivul maghiar construiește un gard care să-i împiedice pe refugiați să mai ajungă pe teritoriolul Ungariei. „Azilanții și refugiații trebuie să ajungă pe teritoriul unui stat pentru a cere azil sau să benefieze de statul de refugiat. Din acest motiv, guvernul ungar încearcă să oprească valul de imigranți în Serbia, înainte de a intra în Ungaria”, ne-a explicat un reprezentant în probleme de imigrare.


Criza refugiaților se extinde în toată Europa


Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate