Terminați cu ideea prostească: Hai să închidem Antena 3!

Terminați cu ideea prostească: Hai să închidem Antena 3!

Mai mulți politicieni de dreapta (Cristian Preda și Sebastian Lăzăroiu) au lansat ideea stupidă că Antena 3 trebuie închisă! Pe cale administrativă.

Motivarea ar fi aceea că firmele care sunt puse sub urmărire penală ar trebui să aibă activitatea limitată. Deci Antena 3 fiind implicată într-un caz de șantaj, ar trebui să nu mai aibă dreptul să emită, intimidând procurori și judecători.

O explicație cu care nu putem fi de acord! Iar acest lucru trebuie spus până când acest caz va căpăta amploare, cu atât mai mult cu cât văd că nu sunt mulți oameni dispuși să ia apărarea Antenei 3.

În primul rând, vorbim despre libertatea de exprimare, care nu poate fi îngrădită pe cale administrativă prin interzicerea unui canal de media, doar pentru că nu ne place ce se spune acolo. Cred că este evident că nouă, celor de la Evenimentul Zilei, nu ne place ce se spune (de multe ori) la Antena 3, deci nu putem fi bănuiți de pactizare cu Dan Voiculescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dar așa cum am protestat atunci când Crin Antonescu ne întreba candid dacă mai apărem, când Victor Ponta asmuțea ANAF-ul pe noi, uitându-se indulgent la datoriile trusturilor prietenoase, sau când Mihai Gâdea și Mircea Badea lansau linșaje mediatice la adresa ziariștilor Evenimentul Zilei și a altor personalități incomode Varanului, așa cred că trebuie să luăm poziție acum!

În al doilea rând, Antena 3 nu poate fi închisă pentru că nu place unora ce se întâmplă acolo, după cum nu poate fi aplicată o prezumție de vinovăție acolo unde încă se desfășoară o anchetă și se judecă în instanță un caz de presupus șantaj.

Oare cui folosește o asemenea atitudine? În nici un caz consolidării statului de drept. Poate doar unei campanii de victimizare a realizatorilor Antena 3 care aveau nevoie de de asemenea declarații prin care să dovedească că sunt victimele inocente ale regimului Băsescu, făcând uitate campaniile de linșaj mediatic. Transformând totul într-o mocirlă din care nu mai înțelege nimeni nimic.