40 de zile de cultură

40 de zile de cultură

Chris Simion își provoacă cititorii. Noul său roman, publicat de Editura TREI, se lansează în 40 de zile, 40 de orașe, 40 de librării, 40 de întâlniri cu cititorii.

În teatru, Chris Simion este cunoscuta ca un regizor de avangarda. Spectacolele ei reprezinta provocari atât pentru actorii cu care lucreaza, cât si pentru spectatorii care îi iubesc povestile. A venit si rândul cititorilor sa se simta provocai. Periplul autoarei începe la 1 martie, la București, și se va încheia pe 9 aprilie. În aceasta perioada, Chris Simion se va întâlni cu cititorii din Focsani, Bacau, Piatra Neamt, Iasi, Suceava, Baia Mare, Oradea, Arad, Timisoara, Deva, Resita, Turnu Severin, Ploieti, Constanta, Brasov, Tg. Mures, Turda, Cluj-Napoca, Alba-Iulia, Sibiu, Rm. Vâlcea, Braila, Galati, Tulcea, Calarasi, Piteti, Mangalia, Giurgiu, Fagaras, Busteni, Craiova, Alexandria, Buzau, Slobozia, Câmpina, Predeal, Sinaia, Târgoviste.

Primul eveniment are loc pe 1 martie, de la ora 15.00, la Cărturești-Verona. Dupa bestseller-ul „Ce ne spunem când nu ne vorbim”, Chris Simion ne propune 40 de zile, un romanbasm care îsi da pofta de trait în adevar si frumos. Cea de-a noua carte, scrisă în 40 de zile, este un joc al introspecției și al (re)găsirii de sine. Recomandat persoanelor aflate în deruta existentiala, cu alergie la minciuna si cu tulburari de maturitate. Jocul începe cu o singura pista: sufletul tau. În fiecare zi cobori în tine, în adânc. N-ai cum să te-ntorci, n-ai cum să teoprești, ci doar să mergi înainte. Ultima zi este răscrucea, momentul deciziei: „încotro?”.

Cele 40 de zile de reflectie i sinceritate îsi dau raspunsul si, la final, nu mai ai nicio sansa de ezitare... simti exact pe unde s-o iei. Chris Simion s-a nascut pe 20 august 1977, în Bucuresti. A absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale“ - Bucuresti, sectia teatrologie, în 2000, si sectia regie teatru în 2005. Prima carte, „Dragostea nu moare. O concluzie la 16 ani”, i-a fost publicata în 1994, autoarea fiind numita de criticul George Pruteanu „un fel de pui de Cioran în fusta lunga i neagra“. La 17 ani i se publica „Dogmatica fericirii”, iar în prefaa carii, actorul Florian Pitti scrie: „Citindu-ți cartea am tras și eu o concluzie. «Vrei să fii fericit? Dacă ești pregătit să suferi, iubește!» Chris Simion... nu ești cumva o reîncarnare a mea?»“. Alte titluri publicate de Chris Simion sunt „Disperarea de a fi”, „De ce nu suntem ceea ce putem fi?”, „În fiecare zi, Dumnezeu se roaga la mine”, „Ce ne spunem când nu ne vorbim” (Editura Trei, 2010).

Ne puteți urmări și pe Google News