Fosta grădină zoologică din Piatra Neamț devine parc

Fosta grădină zoologică din Piatra Neamț devine parc Andrei Carabelea, primar Piatra Neamt; sursa foto: FB

Fosta grădină zoologică din Piatra Neamț devine parc, după ce primarul a decis eliberarea animalelor și transformarea zonei într-un loc de relaxare în natură pentru nemțeni.

Primarul din Piatra Neamț, Andrei Carabelea, a eliberat simbolic, de Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice și Parcurilor, animalele chinuite din fosta Grădină Zoologică a orașului.

El a tăiat prima gratie de la fosta cușcă a ursului.

Fosta grădină zoologică din Piatra Neamț devine parc

De asemenea, cu aceeași ocazie au început oficial lucrările de execuție la noua Grădină Publică „Nicu Albu”, care va fi un loc de petrecere a timpului liber, de relaxare, în mijlocul naturii, pentru toate vârstele.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Este un moment important pentru oraşul nostru pentru că astăzi deschidem lucrările la Grădina Publică „Nicu Albu”. Mulţumesc pietrenilor care au votat pentru a transforma o grădină zoologică, simbol al unui trecut trist, într-un parc deschis bucuriei, creativităţii, libertăţii. (...)

Astăzi nu mai este nevoie să închidem niște biete suflete în spatele unor gratii, pentru a ne bucura sau pentru a avea satisfacția curiozității egoiste a omului.

Putem avea soluții inteligente care să îi educe pe copiii noștri cum trăiește un animal în libertate și îl putem observa folosind tehnologii de ultimă generație”, a declarat Carabelea. (...)

„Locul în care ne aflăm astăzi aici, a fost modernizat, a fost complet transformat de primarul liberal Nicu Albu, primarul recunoscut drept cel mai bun primar al orașului Piatra Neamț, căruia îi cinstim memoria în continuare prin a oferi acestei grădini publice numele său”, a mai spus edilul.

Cum va fi amenajat noul spațiu

Spaţiul nou propus va fi destinat activităţilor de relaxare și creaţie prin propunerea unor zone specifice:

  • Fosta cușcă a ursului va fi reamenjată şi transformată într-un element arhitectural al memoriei, făcând o trimitere la precedenta funcţiune a spaţiului (se va confecţiona un monument al ursului, o siluetă stilizată realizată din barele fostei cuşti). Va fi păstrată grota ursului (inclusiv bazinul de apă);
  • În parc se vor putea organiza spectacole în aer liber, expoziții de fotografie, zone cu caracter recreațional, evenimente care vor contribui la creşterea atractivităţii zonei pentru pietreni sau turiștii aflaţi în zonă. Parcul va reprezenta şi un punct de atracţie în sine în parcurgerea străzii Ştefan cel Mare, dar şi un punct de plecare pentru zona verde şi traseele turistice ale muntelui Cozla;
  • Va fi marcată istoria parcului în evoluția sa, cu punerea în evidență a personalității fondatorului Nicu Albu;
  • Lacul existent, elementul central al parcului, va fi remodelat, transformându-se într-o oglindă de apă la nivelul terenului;
  • Vor exista locuri de joacă destinate copiilor cu vârste cuprinse între 2-6 ani, respectiv 6-12 ani, dotate cu elemente de joacă corespunzătoare vârstei;