Un număr de 21 de maeştri bucătari se întrec la Buziaş în arome. În faţa ceaunelor sub care au potrivit focul, fiecare îşi arată talentul în oraşul din judeţul Timiş. Evenimentul a adunat sute de gurmanzi care au aşteptat încă de dimineaţă ca mâncarea să fie gata.
Duminică, toate drumurile gurmanzilor au dus la Buziaş. Aici are loc a patra ediţie a Festivalului papricaşului. bicătari din toate colţurile ţării s-au adunat în parcul oraşului. 21 dintre ei au intrat în concurs. Fiecare şi-a dat silinţa să prepare cel mai gustos papricaş. Puţin după ora 12, papricaşul a fost terminat. Pe cât de greu s-a preparat, pe atât de repede a început să dispară din caunea. "Nu e de mirare. La ce arome sunt în aer, umea se înghesuie să cumpere şi să guste", spun organizatorii. Gurmanţii au plătit câte 10 sau 15 lei pentru câte o porţie generoasă. S-au lins pe degente şi spun că e dificil de ales un câştigător. "Nu am gustat toate cele 21 de feluri preparate, dar cele cinci pe care le-am testat sunt absolut incredibile", ne spune Ancuţa Flore. Iar când vine vorba de reţete, maeştri bucătari păstrează cu sfinţenie lista secretă de ingrediente. Unii fac papricaş cu cartofi, alţii cu găluşte, mulţi pun boia dulce alţii o combină cu puţină boia iute, alţii mai folosesc şi pastp de tomate şi alte condimente.
Festivalul Papricaşului şi Vinului, organizat de Asociaţia pentru Dezvoltarea Zonei Buziaş, în colaborare Primăria Buziaş, are loc în parcul din localitate, în zona cazinoului. Focurile de sub cazane s-au aprins la ora 10,30 şi rămân deschise până diseară la ora 19.00.