Evenimentul Zilei > Politica > Ziua nebună a miniștrilor. Rus jignește diaspora și pleacă
Ziua nebună a miniștrilor. Rus jignește diaspora și pleacă

Ziua nebună a miniștrilor. Rus jignește diaspora și pleacă

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a demisionat, ieri, la nici 20 de ore după ce a făcut o declarație jignitoare la adresa românilor care muncesc în străinătate.

 „România are 3 milioane de oameni, să zicem, din forţa activă, în acest moment, în Occident (…) Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăștia, copiii se fac golani acasă și nevasta curvă”, a spus Rus, într-un interviu la Digi 24. Declarația sa a provocat, aproape imediat, un val de proteste ale organizațiilor din Diaspora, iar PNL i-a cerut demisia. Într-o primă etapă, ministrul Transporturilor a încercat să scape doar cu niște scuze. „Intenţiile mele au fost de a semnala o situaţie gravă, cu care se confruntă multe familii de români, fără să-i jignesc, ci chiar compătimindu-i”, a susținut Rus, însă scandalul nu s-a stins. În final, el s-a înfățișat la Palatul Victoria și și-a prezentat demisia. Premierul Ponta a anunțat că a acceptat- o și că urmează să-i găsească un înlocuitor, în cursul săptămânii viitoare.

Riga nu este în Lituania

Un comunicat de presă al Ministerului Fondurilor Europene susține că ministrul Marius Nica a participat la o reuniune la „Riga, Lituania”. „Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, efectuează în perioada 8 – 9 iunie 2015 o vizită la Riga, Lituania”, anunța ministerul, pe 8 iunie. Riga este însă capitala Letoniei. Gafa a fost reluată și pe pagina de Facebook a Ministerului: „În perioada 8-9 iunie a.c., ministrul Marius- Nica a participat la Reuniunea informală a miniștrilor responsabili pentru politica de coeziune, de la Riga, Lituania”. Ulterior, Ministerul Fondurilor Europene a rectificat greșeala din comunicat.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: