Ziua Națională a României. Pe cine nu a invitat Iohannis la recepția de la Cotroceni: „Sincer, nici nu m-aș fi dus”

Ziua Națională a României. Pe cine nu a invitat Iohannis la recepția de la Cotroceni: „Sincer, nici nu m-aș fi dus” Sursa foto: arhiva EVZ

Măsură de ultimă oră luată de președintele Klaus Iohannis. La recepția organizată cu ocazia Zilei Naționale a României, ce va avea loc miercuri, 1 decembrie, nu au fost invitați doi lideri politici importanți. Nu este vorba despre o eroare, ci despre o decizie asumată, potrivit surselor de la nivel înalt.

Partidul AUR i-a lansat președintelui Klaus Iohannis o invitație la Alba Iulia, în contextul evenimentelor organizate de Ziua Națională a României. Mișcarea AUR vine după ce șeful statului a decis să nu-i invite pe liderii partidului la recepția pe care o va organiza la Palatul Cotroceni. Astfel, George Simion și Claudiu Târziu nu vor putea lua parte la marele eveniment.

Klaus Iohannis nu a invitat AUR la recepția de Ziua Națională

Klaus Iohannis a decis să nu-i invite pe președinții formațiunii politice AUR la recepția pe care o va organiza miercuri întrucât aceștia nu dețin certificatul verde COVID-19, o condiție obligatorie pentru a li se permite accesul la Palatul Cotroceni, au informat surse politice, potrivit Antena3.

Politicienii l-au atacat dur pe președinte după ce au aflat despre informația în cauză, solicitându-i să fie prezent, pe data de 1 decembrie, la Alba Iulia. „Îl invităm pe preşedintele <<statului eşuat>> să vină în faţa românilor şi să participe alături de ei la evenimentele prilejuite de Ziua Naţională.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu această ocazie, poate va explica mai bine la ce anume s-a referit atunci când a declarat că statul a eşuat şi cum ar vedea el renăscând din propria cenuşă o ţară al cărei lider a pus un asemenea diagnostic.

De asemenea, suntem convinşi că românii vor şti să aprecieze intimidările, ameninţările şi constrângerile la care au fost supuşi în ultima vreme şi că îi vor mulţumi pe măsură”, a transmis Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR.

George Simion îi răspunde lui Iohannis: „Nici nu m-aș fi dus”

Întrebat care este motivul pentru care AUR l-a invitat pe Klaus Iohannis la Alba Iulia, George Simion, co-președintele AUR, a precizat că Marea Unire nu a avut loc la Palatul Cotroceni.

„Acolo s-a înfăptuit Unirea şi acolo vor fi românii. Mi se pare normal ca toţi oamenii ţării să fie prezenţi şi în capitala Marii Uniri la Alba Iulia. Nu în București s-a făcut Unirea şi nu la Cotroceni. Tot un etnic german era atunci șeful statului, dar era patriot. În momentul ăsta îl vedem pe Klaus Iohannis care mai degrabă vine în judeţul Alba să joace golf decât să fie alături de români la Ziua Naţională.

Probabil, Klaus Iohannis se teme de români. Noi i-am spus că nu are de ce să se teamă, să vină cu încredere manifestările de la Alba Iulia de Ziua Naţională şi între două partide de golf să participe şi la manifestări. (...)

Sincer, nici nu m-aş fi dus (n.r. la recepția de la Palatul Cotroceni). Din 2006, an de an sunt prezent în capitala Marii Uniri la Alba Iulia.

„Nu poţi să te aștepți la altceva de la un asemenea preşedinte”

Cum alege să sfârșească domnul preşedinte şi cum să îşi desfășoare ultima perioadă a mandatului ţine de domnia sa. Noi sperăm să nu apuce preşedintele Klaus Iohannis 2024. Sperăm să reușim demiterea preşedintelui şi alegea unui preşedinte care să facă ceva. Am văzut ce a făcut timp de 7 ani - nimic.

Am văzut ce coerent a fost în doctrina sa politică şi în relaționarea cu adversarii politici. Nu poţi să te aștepți la altceva de la un asemenea preşedinte. Nu toate partidele trebuie să stea la brelocul lui Klaus Iohannis”, a spus George Simion într-o intervenție televizată la Antena3.