Ziua judecății pentru Tender în dosarul în care a fost consiliat de șefa DIICOT

Ziua judecății pentru Tender în dosarul în care a fost consiliat de șefa DIICOT

Tribunalul București trebuie să dea o soluție în dosarul în care DNA susține că Alina Bica ar fi dat sfaturi juridice pentru închiderea dosarului lui Ovidiu Tender.

Tribunalul București ar trebui să se pronunțe astăzi în mega-dosarul RAFO- Carom, aflat pe rolul instanțelor de opt ani. Cel mai cunoscut inculpat din acest caz este Ovidiu Tender, acuzat de înșelăciune. Tribunalul a amânat de patru ori pronunțarea. La ultimul termen, pe 5 noiembrie, procurorul DIICOT a cerut instanței să constate că o parte din infracțiunile de care este acuzat Tender s-au prescris.

Această cauză a revenit în atenția publică după ce au apărut infomații, într-un dosar separat din cel al fostei șefe a DIICOT, Alina Bica. Procurorii DNA susțin că s-a „intervenit” pentru închiderea dosarului RAFO-Carom.

Ancheta făcută de Bica

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe 15 octombrie 2013, DNA s-a sesizat din oficiu cu privire la acest dosar. Ancheta în acest caz a fost făcută, în perioada 2003-2004, chiar de Alina Bica și tot ea l-a trimis pe Tender în judecată. Miliardarul era acuzat de un prejudiciu de 44 de milioane de dolari.

După verificări, DNA a ajuns la concluzia că omul de afaceri a transmis prin avocații săi o serie de documente din dosar către șefa DIICOT. Mai exact, Tender a luat legătura cu Ionuț- Florentin Mihăilescu, fostul consilier al Alinei Bica, și i-a cerut să o întrebe pe fosta șefă care este punctul slab al dosarului, astfel încât să câștige procesul. Conform DNA, în prezent, Mihăilescu este angajat la firma de prospecțiuni a lui Tender și este recompensat, sistematic, cu diverse sume.

Bica a ajuns la judecată

Procurorii DNA au trimis- o, ieri, în judecată pe fosta șefă a DIICOT, procuroarea Alina Bica (foto). Ea este acuzată de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. Au mai fost trimiși în judecată:

● Crinuța Dumitrean, fost președinte al ANRP;

● Sergiu Ionuț Diacomatu, fost vicepreședinte ANRP;

● Cătălin Florin Teodorescu, deputat PNL;

● Remus- Virgil Baciu, fost vicepreședinte al ANRP;

● Oana Vasilescu, fost vicepreședinte al ANRP;

● Dragoș George Bogda, fost vicepreședinte al ANAF;

● Lăcrămioara Alexandru;

● Emil Nuțiu, expert evaluator.

Ei sunt acuzați că au aprobat un raport prin care valoarea unui teren de 13 hectare a fost supraevaluată. Prejudiciu: 61,7 milioane de euro.